Vučić: Manji broj žrtava nego što se mislilo

Poplave koje su zadesile Srbiju najgore su u hiljadu godina. Uspeli smo da izbegnemo najveću katastrofu. Kraj nije blizu, ali danas imamo više nade nego juče, kaže premijer.

Srbija 18.05.2014 | 12:40
Vučić: Manji broj žrtava nego što se mislilo

Povodom situacije u Obrenovcu, Vučić je rekao da su drugog dana akcije spasavanja u Obrenovcu izvučena dva beživotna tela, ali da je danas u području gde se voda povukla nađeno  mnogo uginulih životinja, ali na sreću ne i nove žrtve.

"Imamo velike strahove zbog izveštaja ljudi sa terena, ali mislim da smo uspeli da u nečem što se događa jedanput u hiljadu godina imamo veliki broj poginulih, ali nadam se manje nego što je izgledalo prvi dan. Zbog toga sam malo bolje raspoložen", rekao je Vučić na sednici Štaba za vanredne situacije.

Kako je objasnio, u Obrenovcu je situacija bila najteža u naselju Belo Polje, koje još pod vodom, tako da će konačni tragični bilans biti naknadno utvrđen.

On je izjavio i da je nesreća sa poplavama koja je, nažalost, pogodila Hrvatsku i Bosnu dala šansu Srbiji da odbrani Šabac i Sremsku Mitrovicu.

Zahvaljujem se svim ljudima u Srbiji koji su učestvovali u akcijama pomoći. Danas imamo više nade nego juče. Da je prošlo ovo sve za Srbiju, pitanje šta bi ostalo od Šapca i Mitrovice. Ništa ne bismo mogli da uradimo, nažalost nesreća koja je pogodila druge zemlje dala nam je nadu i vreme
da se pripremimo, kaže Vučić.

"Ojačajte džakove u Šapcu,  vidite  šta možete u Mitrovici još da uradite do srede kada bi trebalo da prođe još jedan vrh poplavnog talasa. U ovom trenutku jasno je da jedina velika opasnost preti od Save što bi moglo da izazove dodatne probleme u Obrenovcu. U svakom slučaju, opasnosti je manje, ali Savu moramo da kontrolišemo", rekao je Vučić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

senior

18.05.2014 11:12

Bravo za ŠABAC.

ODGOVORITE