Источно Сарајево шаље помоћ за угрожене (ВИДЕО)

Стање на подручју Источног Сарајева је стабилно. Нема поплављених подручја, али се појављују проблеми са клизиштима и подземним водама у Сокоцу.

Република Српска 17.05.2014 | 19:53
Источно Сарајево шаље помоћ за угрожене (ВИДЕО)

Становницима и институцијама Источног Сарајева тренутно је приоритет помоћ општинама и градовима Српске који су угрожени поплавама.

Општина Пале, уз помоћ општинске организације Црвеног крста и Цивилне заштите организовала је акције прикупљања помоћи за угрожене градове и општине Републике Српске. Грађани свакодневно доносе одјећу, храну, пиће.

Већ јуче је из општине Пале кренула помоћ у виду грађевинских машина и камиона за угрожена подручја. Помоћ је већ стигла у Шековиће, а све што се прикупља шаље се и у друга подручја.

Опрема коју користи цивилна заштита Пала и Горска служба спасавања са Јахорине уступљена је хеликоптерском сервису Републике Српске. Акцији су се прикључили и спортисти ове општине који су послали чамце и храну.

Из општине напомињу да ће се акције прикупљања помоћи одвијати на три локације:

Црвени крст у насељу Обилићево у Лукама и у мјесним заједницама Мокро и
Подграб.

Акције прикупљања помоћи и у другим општинама Источног Сарајева. На подручју Источне Илиџе пунктови се налазе у канцеларијама мјесних заједница Војковићи, Добриња 4, Касиндо, Младичко поље и у канцеларији
Црвеног крста на Добрињи 1. Помоћ се прикупља у периоду од 9 до 20 часова. У Источном Новом Сарајеву и Трнову помоћ се прикупља у општини.

Моле се грађани да помогну у прикупљању тренутно најнеопходнијих ствари, а то су вода, конзерве, храна за бебе, сува ћебад и непромочива обућа.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар