Istočno Sarajevo šalje pomoć za ugrožene (VIDEO)

Stanje na području Istočnog Sarajeva je stabilno. Nema poplavljenih područja, ali se pojavljuju problemi sa klizištima i podzemnim vodama u Sokocu.

Republika Srpska 17.05.2014 | 19:53
Istočno Sarajevo šalje pomoć za ugrožene (VIDEO)

Stanovnicima i institucijama Istočnog Sarajeva trenutno je prioritet pomoć opštinama i gradovima Srpske koji su ugroženi poplavama.

Opština Pale, uz pomoć opštinske organizacije Crvenog krsta i Civilne zaštite organizovala je akcije prikupljanja pomoći za ugrožene gradove i opštine Republike Srpske. Građani svakodnevno donose odjeću, hranu, piće.

Već juče je iz opštine Pale krenula pomoć u vidu građevinskih mašina i kamiona za ugrožena područja. Pomoć je već stigla u Šekoviće, a sve što se prikuplja šalje se i u druga područja.

Oprema koju koristi civilna zaštita Pala i Gorska služba spasavanja sa Jahorine ustupljena je helikopterskom servisu Republike Srpske. Akciji su se priključili i sportisti ove opštine koji su poslali čamce i hranu.

Iz opštine napominju da će se akcije prikupljanja pomoći odvijati na tri lokacije:

Crveni krst u naselju Obilićevo u Lukama i u mjesnim zajednicama Mokro i
Podgrab.

Akcije prikupljanja pomoći i u drugim opštinama Istočnog Sarajeva. Na području Istočne Ilidže punktovi se nalaze u kancelarijama mjesnih zajednica Vojkovići, Dobrinja 4, Kasindo, Mladičko polje i u kancelariji
Crvenog krsta na Dobrinji 1. Pomoć se prikuplja u periodu od 9 do 20 časova. U Istočnom Novom Sarajevu i Trnovu pomoć se prikuplja u opštini.

Mole se građani da pomognu u prikupljanju trenutno najneophodnijih stvari, a to su voda, konzerve, hrana za bebe, suva ćebad i nepromočiva obuća.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar