Вучић: Захвалност Српској на подршци

Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас, након састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, да ће Влада Србије, и поред тешке ситуације у којој се налази земља, учинити све да помогне становништву Српске које је угрожено у поплавама.

Србија 17.05.2014 | 14:09
Вучић: Захвалност Српској на подршци

"Влада Српске је упутила захтев за помоћ и ми смо обезбедили храну, лекове, вреће и шта још будемо могли", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Београду.

Он је захвалио предсједнику Додику на подршци коју је Република Српска у овим драматичним данима пружила Србији и додао да тренутак суочавања са бројем жртава у Обреновцу тек предстоји.

Вучић је захвалио и хиљадама Београђана и осталим грађанима Србије који су се одазвали апелу Владе да се придруже одбрани Шапца, истакавши да су они јунаци овог временена и праве патриоте који су показали колико се воли земља.

Он је напоменуо да је у првим часовима поплава на добровољачким пунктовима било организационих проблема, али да је акција дизања насипа код Шапца успјешно окончана током ноћи и да вјерује да Сава неће пробити насипе.

"Подигли смо насип на 7,3 метра, а досадашња максимална вредност је била 6,8 метара. Мислим да ће Шабац издржати. У сваком случају, велик посао је обављен. Момци на насипима су јунаци Србије и показали су да наша земља има будућност", нагласио је Вучић.

Он је посебно захвалио руским специјалцима који су, како је навео, исказали надљудску храброст и обученост у спашавању људи у Обреновцу, као и владама Бугарске, Словеније, Аустрије и Њемачке, које су послале помоћ.

Он је апеловао на грађане поплављених подручја да сарађују да би се избјегле фаталне посљедице и поновио да ће сваки облик злоупотребе трагедије бити на оштар начин санкционисан.

"Вода за пиће у Београду је исправна, а биће санкционисан свако ко је пласирао нетачну информацију и зарадио на невољи људи", рекао је Вучић.

Он је указао да постоје они који природну катастрофу желе да прикажу као одговорност државе и нагласио да то неће дозволити, јер су, како је рекао, сви државни органи максимално ангажовани да се катастрофа превазиђе и ублажи.

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Баја мали Додо

17.05.2014 12:39

Отишао наш главни Баја у Београд да се увлачи Вучићу, иако му је ситуација у РС-ој катастрофална. Људи гину а он иде у Србију да обиђе Вучића, небили му се он смиловао, наравно ово је и предизборна посјета, искориштена ванредном ситуацијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раб Бозији

17.05.2014 12:58

Није он нас представник Вуцицу! Ми смо овеце сто га јос дрзимо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

17.05.2014 13:10

фуууујјјј док му народ овдје гине од поплава он отисао код вуцица да му соли памет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

17.05.2014 13:21

Вуциц је показао свима да нема проблема с којим се он није суоцијо и предузео лицно борбу. Свака вам цаст господине Вуцицу за нас Србе из РС ви сте једини полутицар кога волимо и коме вјерујемо. Сви остали су лопови и преваранти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кими

17.05.2014 13:34

Свака цаст Александру Вуцицу, ми таквога у Републици Српској немамо, назалост, нека му Господ подари лијепо здравље и дугу политицку каријеру, те би тако са њим мозда и нама свануло једнога дана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

17.05.2014 14:09

Хеликоптер са којим сам одлетио у Београд сада стављам на располагање угрозеним подруцјима. И ја сам у свему овоме губитник јер су ми сви воцњаци и виногради потопљени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Симу

17.05.2014 19:07

За Вуцица немају ста реци кад је цовјек цист ко суза. У сваком слуцају Вуциц је једини кога Срби воле и постују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пепељуга

17.05.2014 20:12

ГОСПОДО НИЈЕ ДОДИК ИСАО ВУЦИЦУ ЗАТО СТО ЈЕ ХТИО ВЕЦ ЗАТО СТО ГА ЈЕ ГОСПОДИН ВУЦИЦ ПОЗВАО ДА ВИДЕ СТА ИМ ЈЕ РАДИТИ У ОВИМ НАЈЦРЊИМ ВРЕМЕНИМА ЗА ЊИХОВ НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана сцх

17.05.2014 20:51

није то у овом тренутку лијепо да се рузимо Будимо Људи суоцимо се са љубављу а не са срамним рецима. Имамо времена за то да нам се други не смију у овом тренутку. Срби за СРБЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

смјешно

17.05.2014 21:06

Да ли је то случајна сличност, сада је исто побјегао да се увлачи г. Вучићу, а онда када смо гинули бранећи своја огњишта Баја је дезертирао у Србију и био увлакач г. Милошевићу, сјетите се народе???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПМ

18.05.2014 00:27

Срамота од коментара,колико вас је било лицно да несто помогнете ! фуј!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРТЕ МРТЕ

18.05.2014 08:07

''Симо '' СВАКА РИЈЕЦ ТИ ЈЕ ЊЕГОСЕВА, АЛИ МОРАЦЕМО И ЊХОВОЈ ДЈЕЦИ ЗАБРАНИТИ ДА СЕ ИКАДА БАВЕ ПОЛИТИКОМ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

18.05.2014 08:34

Ето вам га Вуциц! У Србији нам га је доста док људи гину он и његови министри се сликају са којекавим гранама и дрвецем а да не спомињем децу... Организација је заказала! Много настрадалих, патетика на све стране, после пар месеци и у Српској би вам се смуцио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

18.05.2014 15:00

Вучић је опрезан човјек, зна он ко је Додик. Додик је отишао да научи нешто од Вучића ако ништа друго бар основну културу :-Д! тешко ћемо њега видјети у ситуацијама у којима је ових дана Вучић. Вучић у чамац па у Обреновац, обај наш у Цесну па у Бгд..

ОДГОВОРИТЕ