У току евакуација становништва из Маглаја

Поплаве су у потпуности разориле Маглај, град 125 километара сјеверно од Сарајева, преноси репортер Анадолу Агенцy (АА) који је са конвојем Турске агенције за међународни развој и сарадњу (ТИКА) који су предводиле Оружане снаге БиХ, ушао у град данас у поподневним сатима.

Босна и Херцеговина 16.05.2014 | 16:24
У току евакуација становништва из Маглаја

Већина кућа у самом граду је поплављена, из мутне воде виде се само горњи спратови и кровови, а под водом су и улице којима се крећу само чамци за спашавање.

Полиција, рафтери, припадници Оружаних снага БиХ и Цивилне заштите чамцима иду до кућа, по људе, а потом их довозе у Улицу 1. март, крај жељезничке пруге, на улазу у град из правца Сарајева. Дио ове улице је
нешто вишој надморској висини и није поплављен, па се уједно користи и као "излаз" из поплављеног подручја града.

Мало даље Улицом 1. март према самом граду, вода је све дубља и није могуће кретање без чамца.

Људи које спасиоци довозе на чамцима су измучени, а у рукама носе само најосновније ствари и храну. Многи од њих су у мокрој одјећи.

Предсједник Мјесне заједнице Мисурићи, која се налази са лијеве стране магистралног пута из правца Сарајева, Азиз Хасанић, каже у разговору са екипом АА да је то једини дио Маглаја који није поплављен. У џамији у Мисурћима направљена је импровизирана амбуланта у којој  љекари
пружају помоћ људима.

У Маглају нема водоснабдијевања, као ни електричне енергије.

Припадници ТИКА допремили су деке, чизме, храну и друге основне животне намирнице угроженом становништву Маглаја, који ће им током дана бити  уручено.

Коментари / 0

Оставите коментар