Колубара пријети да сруши мост у Обреновцу!

Критично је, животи су угрожени, не терајте нас да вас на силу евакуишемо, поручио премијер Александар Вучић који данас долази у Обреновац.

Србија 16.05.2014 | 14:55
Колубара пријети да сруши мост у Обреновцу!

Премијер Александар Вучић апеловао је данас на становнике Обреновца где је ситуација критична да не одбијају евакуацију и да слушају упутства надлежних државних органа.

Не терајте нас да примењујемо силу да бисмо спасли ваше животе и тиме додатно угрозили животе спасилаца, рекао је Вучић.

Премијер је рекао да је велики број живота угрожен уОбреновцу и апеловао на људе да не стоје на крововима и високим терасама и да не одбијају помоћ у евакуацији. Припадници Жандармерије, војске и полиције су тамо и спасавају људе, за 2-3 сата и ја ћу бити у Обреновцу, рекао је Вучић.Он је изјавио да је до сада извучен велики број људи и да је сада "само важно да се сачувају животи, а после ћемо мислити о имовини".

Не можете да опстанете на крововима и високим терасама јер ће се куће урушити, упозорио је Вучић.

Трећи телефон за евакуацију и помоћ угроженима

Сектор за ванредне ситуације МУП Републике Србије је, поред два постојећа дежурна контакт телефона за евакуацију и помоћ угроженима у поплавама на територији Србије 011/2289-208 и 011/2282-910, отворио још једну телефонску линију 011/2741-157.

Напомињемо да су наведени бројеви искључиво за евакуацију и помоћ угроженим грађанима, а не за информације.

Коментари / 0

Оставите коментар