Kolubara prijeti da sruši most u Obrenovcu!

Kritično je, životi su ugroženi, ne terajte nas da vas na silu evakuišemo, poručio premijer Aleksandar Vučić koji danas dolazi u Obrenovac.

Srbija 16.05.2014 | 14:55
Kolubara prijeti da sruši most u Obrenovcu!

Premijer Aleksandar Vučić apelovao je danas na stanovnike Obrenovca gde je situacija kritična da ne odbijaju evakuaciju i da slušaju uputstva nadležnih državnih organa.

Ne terajte nas da primenjujemo silu da bismo spasli vaše živote i time dodatno ugrozili živote spasilaca, rekao je Vučić.

Premijer je rekao da je veliki broj života ugrožen uObrenovcu i apelovao na ljude da ne stoje na krovovima i visokim terasama i da ne odbijaju pomoć u evakuaciji. Pripadnici Žandarmerije, vojske i policije su tamo i spasavaju ljude, za 2-3 sata i ja ću biti u Obrenovcu, rekao je Vučić.On je izjavio da je do sada izvučen veliki broj ljudi i da je sada "samo važno da se sačuvaju životi, a posle ćemo misliti o imovini".

Ne možete da opstanete na krovovima i visokim terasama jer će se kuće urušiti, upozorio je Vučić.

Treći telefon za evakuaciju i pomoć ugroženima

Sektor za vanredne situacije MUP Republike Srbije je, pored dva postojeća dežurna kontakt telefona za evakuaciju i pomoć ugroženima u poplavama na teritoriji Srbije 011/2289-208 i 011/2282-910, otvorio još jednu telefonsku liniju 011/2741-157.

Napominjemo da su navedeni brojevi isključivo za evakuaciju i pomoć ugroženim građanima, a ne za informacije.

Komentari / 0

Ostavite komentar