Смањује се проток Дрине на хидроелектрани

Вода се повлачи са поплављених подручја општине Зворник, а проток Дрине на Хидроелектрани "Мали Зворник" смањен је на 2.300 метара кубних у секунди, рекао је начелник општине Зоран Стевановић.

Република Српска 16.05.2014 | 12:20
Смањује се проток Дрине на хидроелектрани

"Сапна и Дрињача се полако повлаче, а од јутрос је, уз отежано кретање проходан пут према Власеници, као и према Бијељини. Очекујемо да у наредних неколико часова буде проходан и према Сапни", каже Стевановић.

Према његовим ријечима, на подручју општине све је мање поплављених кућа, а на терену су екипе и утврђују најважније локалне путеве које у току дана треба оспособити за саобраћај.

Стевановић каже да се процјењује да је на подручју зворничке општине поплављено више од 350 кућа, а око 70 исељено, али да то нису коначни подаци.

"Имамо много клизишта, највеће у Каракају, гдје је једна кућа потпуно урушена, а имамо дојаву појаве клизишта у Бошковићима, које угрожава више од 50 домаћинстава. Наши инжењери су заједно са
оперативним екипама на терену и очекујемо повратне информације", истакао је Стевановић.

Према његовим ријечима, за евакисане је обезбијеђен смјештај по угоститељским објектима.

Стевановић је рекао да су формиране четири општинске комисије за  процјену штета и неке од њих одмах ће кренути на терен, док ће остале то учинити када се за то стекну услови.

Он је нагласио да је водоснабдијевање у граду отежано, али да ће у току дана на водоводни систем бити прикључен и други бунар на Тилић, али и Црпна станица Мејдан.

У првим вечерњим часовима очекује се потпуно водоснабдијевање града и приградских насеља Каракај и Челопек.

"Снабдијевања електричном енергијом у граду је потпуно, а очекујемо да ће више од 90 одсто кварова на подручју општине данас бити отклоњено", рекао је Стевановић.

Свих 25 хемодијализних пацијената и хитних случајева на вријеме је превезено до градских здравствених установа и свима је указана помоћ на вријеме.

Храна и вода у угрожено подручје и данас ће бити доставаљане, а цистерне са водом све вријеме биће стациониране у Каракају.

"Све проблеме грађани могу пријавити на телефон број 056/210-853", напоменуо је Стевановић.

Коментари / 0

Оставите коментар