Већина путева у Српској непроходна!

Већина путева у Републици Српској непроходна је, а најтеже је на подручју Добоја, затим Бијељине, Зворника, Модриче, Шамца, те Маглаја у Федерацији БиХ, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Република Српска 16.05.2014 | 09:17
Већина путева у Српској непроходна!

На подручју Романије и Хан Пијеска пада снијег који додатно отежава одвијање саобраћаја, а на магистралном путу од Зворника према Власеници у мјесту Дрињача због великог одрона потпуно је обустављен саобраћај.

У прекиду је одвијање саобраћаја од Бијељине према Брчком, Угљевику, Лопарама и Зворнику. Од Шамца према Добоју и Брчком не могу саобраћати чак ни кола Хитне помоћи.

На магистралном путу Клашнице - Прњавор, у мјесту Ратковац, због изливања воде на коловоз на снази је потпуна обустава саобраћаја.

Саобраћај је обустављен и на путном правцу Карановац - Кнежево, послије моста у Карановцу у мјесту Љубачево, као и на магистралном путу Јајце - Бањалука у мјесту Крупа на Врбасу.

На магистралном путу Бањалука – Челинац, због изливања воде, саобраћај је обустављен у Улици Степе Степановића, а на путу Бањалука - Котор Варош у мјесту Марјановићи, општина Челинац, саобраћај је потпуно обустављен.

Саобраћај је обустављен и на магистралним путевима Тузла - Добој у Станић Ријеци, те Добој - Теслић у Матузићима.

Саобраћај је обустављен на магистралним путевима Бијељина - Шамац у мјесту Крепшић, Бијељина - Брчко, Шешлије - Модрича, Бијељина – Зворник, у мјестима Шепак, Челопек и Јања, Зеница - Добој у мјестима Јеловац и Папратница¸ Добој - Руданка, Кладањ - Живинице у мјестима Ступари, Ђурђевик, Малине, Зворник -Коњевић Поље.

Због одрона обустављен је саобраћај на путу Кладањ - Власеница у мјестима Равне и Тишћа, Бијељина - Брчко у мјесту Чађавица.

Саобраћај је обустављен и на путевима Тузла - Орашје у мјесту Чанићи код Сребреника због одрона, као и путу Кисељак - Бусовача у мјесту Јеховац, те Витез – Лашва.

Обустављен је саобраћај и на регионалним путевима Шипраге - Котор Варош, Кнежево – Угар, Коњевић Поље - Братунац у мјесту Кравица, Каракај - Сапна у мјесту Грбавци, Братунац - Скелани у мјесту Жљебаћ, Братунац - Дрињача у мјесту Осанско, Бушлетић – Зелиња у мјесту Зелиња, Добој - Модрича у мјесту Поточани.

Саобраћај је обустављен и на путевима Завидовићи - Рибница - Олово, Олово - Хан Пијесак у мјесту Пјеновац, Високо - Какањ код ТЕ "Ћатићи", Високо - Илијаш у мјесту Чекрчићи, Завидовићи - Маглај - Добој, Грачаница - Срнице, Градачац - Орманица у мјесту Вучковци, Стара Била - Мехурићи у мјесту Хан Била.

На подручју Зворника, проходан је једино пут Зворник - Тузла, преко Калесије и Братунац - Милићи - Власеница - Хан Пијесак - Соколац - Сарајево.
Велики број грађана интересује и проходност из правца Бијељине и Бањалуке према Тузли због аеродрома, али, нажалост, не постоји пут којим би се дошло до Тузле, наводе из АМС.

Пут Бањалука - Сарајево једино је проходан преко Јајца, Доњег Вакуфа, Бугојна, Јабланице, Коњица према Сарајеву.

На дионици магистралног пута Богатићи - Трново могу саобраћати возила до 3,5 тоне, једном траком, док је на превоју Борја, на путу Котор Варош - Теслић у функцији једна коловозна трака.

Отежано, једном траком - због одрона камења на коловоз, саобраћа се на дионици Бугојно - Купрес, Брод на Дрини - Миљевина у мјесту Кута, на магистралном путу Зеница - Добој на локалитетима Врандук и Хеце и на магистралном Бијељина - Тузла у мјесту Сељубље.

Због изливања воде на коловоз, отежано је саобраћање једном траком на дионицама Турбе - Невић Поље, Сарајево - Олово у мјесту Средње, Милићи - Власеница на улазу у Власеницу и на Каракај - Шетићи у мјесту Ђулићи.

На дионици Симин Хан - Калесија у мјесту Бабајићи, због активираног клизишта, саобраћај за путничка возила и аутобусе одвија наизмјенично једном траком, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац.

Због радова на реконструкцији моста преко ријеке Драгочајке у Залужанима на снази је потпуна обустава саобраћаја на регионалном путу Бањалука - Клашнице, дионица Дервиши - Клашнице.
За вријеме обуставе саобраћај се преусмјерава на магистрални пут Бањалука – Клашнице.

На аутопуту Бањалука - Градишка, на дионици Гламочани - Чатрња, вози се по мокром и клизавом коловозу.

Због одрона обустављен је саобраћај за све категорије возила на дионици регионалног пута Подградци - Мраковица, на дионици која од Градишке води према Козари.

Због активираних клизишта, једном траком, саобраћа се на дионицама регионалних путева Загон - Јасик и Укрина – Горња Вијака.

На дионици регионалног пута Горња Вијака - Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај свим возилима тежим од пет тона укупне масе и вишим од 3,5 метра. на путу Брод на Дрини - Шћепан Поље забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 12 тона.

Ауто-мото савез Републике Српске је у употребу увео посебан број "возачке солидарности" - 066/823-000 - на који возачи могу да пошаљу СМС поруку и обавијесте дежурне раднике Информативно-диспечерског центра АМС о ванредним застојима, саобраћајним незгодама или другим проблемима на путу.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. Због радова у Хрватској у току је обустава саобраћаја за теретна возила на Граничном прелазу Каменско. За вријеме обуставе ова возила усмјеравају се на Гранични прелаз Горица - Вињани Доњи.

Коментари / 0

Оставите коментар