Većina puteva u Srpskoj neprohodna!

Većina puteva u Republici Srpskoj neprohodna je, a najteže je na području Doboja, zatim Bijeljine, Zvornika, Modriče, Šamca, te Maglaja u Federaciji BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Republika Srpska 16.05.2014 | 09:17
Većina puteva u Srpskoj neprohodna!

Na području Romanije i Han Pijeska pada snijeg koji dodatno otežava odvijanje saobraćaja, a na magistralnom putu od Zvornika prema Vlasenici u mjestu Drinjača zbog velikog odrona potpuno je obustavljen saobraćaj.

U prekidu je odvijanje saobraćaja od Bijeljine prema Brčkom, Ugljeviku, Loparama i Zvorniku. Od Šamca prema Doboju i Brčkom ne mogu saobraćati čak ni kola Hitne pomoći.

Na magistralnom putu Klašnice - Prnjavor, u mjestu Ratkovac, zbog izlivanja vode na kolovoz na snazi je potpuna obustava saobraćaja.

Saobraćaj je obustavljen i na putnom pravcu Karanovac - Kneževo, poslije mosta u Karanovcu u mjestu LJubačevo, kao i na magistralnom putu Jajce - Banjaluka u mjestu Krupa na Vrbasu.

Na magistralnom putu Banjaluka – Čelinac, zbog izlivanja vode, saobraćaj je obustavljen u Ulici Stepe Stepanovića, a na putu Banjaluka - Kotor Varoš u mjestu Marjanovići, opština Čelinac, saobraćaj je potpuno obustavljen.

Saobraćaj je obustavljen i na magistralnim putevima Tuzla - Doboj u Stanić Rijeci, te Doboj - Teslić u Matuzićima.

Saobraćaj je obustavljen na magistralnim putevima Bijeljina - Šamac u mjestu Krepšić, Bijeljina - Brčko, Šešlije - Modriča, Bijeljina – Zvornik, u mjestima Šepak, Čelopek i Janja, Zenica - Doboj u mjestima Jelovac i Papratnica¸ Doboj - Rudanka, Kladanj - Živinice u mjestima Stupari, Đurđevik, Maline, Zvornik -Konjević Polje.

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj na putu Kladanj - Vlasenica u mjestima Ravne i Tišća, Bijeljina - Brčko u mjestu Čađavica.

Saobraćaj je obustavljen i na putevima Tuzla - Orašje u mjestu Čanići kod Srebrenika zbog odrona, kao i putu Kiseljak - Busovača u mjestu Jehovac, te Vitez – Lašva.

Obustavljen je saobraćaj i na regionalnim putevima Šiprage - Kotor Varoš, Kneževo – Ugar, Konjević Polje - Bratunac u mjestu Kravica, Karakaj - Sapna u mjestu Grbavci, Bratunac - Skelani u mjestu Žljebać, Bratunac - Drinjača u mjestu Osansko, Bušletić – Zelinja u mjestu Zelinja, Doboj - Modriča u mjestu Potočani.

Saobraćaj je obustavljen i na putevima Zavidovići - Ribnica - Olovo, Olovo - Han Pijesak u mjestu Pjenovac, Visoko - Kakanj kod TE "Ćatići", Visoko - Ilijaš u mjestu Čekrčići, Zavidovići - Maglaj - Doboj, Gračanica - Srnice, Gradačac - Ormanica u mjestu Vučkovci, Stara Bila - Mehurići u mjestu Han Bila.

Na području Zvornika, prohodan je jedino put Zvornik - Tuzla, preko Kalesije i Bratunac - Milići - Vlasenica - Han Pijesak - Sokolac - Sarajevo.
Veliki broj građana interesuje i prohodnost iz pravca Bijeljine i Banjaluke prema Tuzli zbog aerodroma, ali, nažalost, ne postoji put kojim bi se došlo do Tuzle, navode iz AMS.

Put Banjaluka - Sarajevo jedino je prohodan preko Jajca, Donjeg Vakufa, Bugojna, Jablanice, Konjica prema Sarajevu.

Na dionici magistralnog puta Bogatići - Trnovo mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, jednom trakom, dok je na prevoju Borja, na putu Kotor Varoš - Teslić u funkciji jedna kolovozna traka.

Otežano, jednom trakom - zbog odrona kamenja na kolovoz, saobraća se na dionici Bugojno - Kupres, Brod na Drini - Miljevina u mjestu Kuta, na magistralnom putu Zenica - Doboj na lokalitetima Vranduk i Hece i na magistralnom Bijeljina - Tuzla u mjestu Seljublje.

Zbog izlivanja vode na kolovoz, otežano je saobraćanje jednom trakom na dionicama Turbe - Nević Polje, Sarajevo - Olovo u mjestu Srednje, Milići - Vlasenica na ulazu u Vlasenicu i na Karakaj - Šetići u mjestu Đulići.

Na dionici Simin Han - Kalesija u mjestu Babajići, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj za putnička vozila i autobuse odvija naizmjenično jednom trakom, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima na snazi je potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu Banjaluka - Klašnice, dionica Derviši - Klašnice.
Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na magistralni put Banjaluka – Klašnice.

Na autoputu Banjaluka - Gradiška, na dionici Glamočani - Čatrnja, vozi se po mokrom i klizavom kolovozu.

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica, na dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon - Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka - Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metra. na putu Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

Auto-moto savez Republike Srpske je u upotrebu uveo poseban broj "vozačke solidarnosti" - 066/823-000 - na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj u toku je obustava saobraćaja za teretna vozila na Graničnom prelazu Kamensko. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na Granični prelaz Gorica - Vinjani Donji.

Komentari / 0

Ostavite komentar