Пејчиновић на мети многих

Француски, италијански и немачки клубови хоће да профитирају довођењем српског дефанзивца којем истиче уговор, а и Ница би да га задржи.

Фудбал 16.05.2014 | 08:24
Пејчиновић на мети многих

Један од најтраженијих српских фудбалера у наредном прелазном року ће без дилеме бити Немања Пејчиновић. Некадашњи првотимац Рада, Црвене звезде и Херте је од доласка у Ницу пре скоро четири године израстао у једног од најбољих дефанзиваца француске Лиге 1. У прошлој сезони је блистао, а у овој је играо нешто мање због операције пубичне кости. Али, када је био здрав, био је међу најбољима на терену, често је биран у идеалне тимове кола у Лиги 1, а догурао је и до статуса заменика капитена.

Међутим, оно што га поред одличних игара истиче на предстојећој фудбалској пијаци је и чињеница да му истиче уговор. То га чини једним од најтрактивнијих дефанзиваца у релазном року јер многи клубови воле квалитетна појачања за која не морају да плаћају обештећење.

Мноштво француских, а у последње време и италијанских медија се бави списком клубова који су заинтересовани за Немању. Ница жели да га задржи и нуди му нови уговор (поготово што остаје без капитена Дигара), али тешко да ће успети у тој намери. Раније се спекулисало да је Леверкузен био загризао за Пејчиновића, а сада су се од бундеслигаша у трку укључили Волфсбург и Борусија Менхенгладбах.

Највише интересовања за Пејчиновића ипак има у Француској. Сент Етјен остаје без Курта Зуме који одлази у Челси и жели да га замени Пејчиновићем. У игри је и Монако који нуди најбоље финансијске услове, самим тим и олакшице при плаћању пореза на плату. Трећи заинтересовани француски клуб је Тулуз. Они су зимус остали без Абденура, а на крају сезоне се растају и са Зебином, па су им неопходна појачања у одбрани. Пејчиновић би тако могао да појача спску колонију у Тулузу коју већ чине Нинков, Спајић, Вешковац и најновије појачање Александар Пешић из Јагодине.

На крају, своју шансу вреба и Лацио који је на сличан начин довео Филипа Ђорђевића као слободног агента, па се нада још једном одличном Србину из Француске за којег неће морати да плати обештећење.

Ситуација око Пејчиновића би требало да буде позната у наредних десетак дана јер се очекује да слободни агент на пијаци буду „разграбљени“ пре Мундијала.

Коментари / 0

Оставите коментар