Pejčinović na meti mnogih

Francuski, italijanski i nemački klubovi hoće da profitiraju dovođenjem srpskog defanzivca kojem ističe ugovor, a i Nica bi da ga zadrži.

Fudbal 16.05.2014 | 08:24
Pejčinović na meti mnogih

Jedan od najtraženijih srpskih fudbalera u narednom prelaznom roku će bez dileme biti Nemanja Pejčinović. Nekadašnji prvotimac Rada, Crvene zvezde i Herte je od dolaska u Nicu pre skoro četiri godine izrastao u jednog od najboljih defanzivaca francuske Lige 1. U prošloj sezoni je blistao, a u ovoj je igrao nešto manje zbog operacije pubične kosti. Ali, kada je bio zdrav, bio je među najboljima na terenu, često je biran u idealne timove kola u Ligi 1, a dogurao je i do statusa zamenika kapitena.

Međutim, ono što ga pored odličnih igara ističe na predstojećoj fudbalskoj pijaci je i činjenica da mu ističe ugovor. To ga čini jednim od najtraktivnijih defanzivaca u relaznom roku jer mnogi klubovi vole kvalitetna pojačanja za koja ne moraju da plaćaju obeštećenje.

Mnoštvo francuskih, a u poslednje vreme i italijanskih medija se bavi spiskom klubova koji su zainteresovani za Nemanju. Nica želi da ga zadrži i nudi mu novi ugovor (pogotovo što ostaje bez kapitena Digara), ali teško da će uspeti u toj nameri. Ranije se spekulisalo da je Leverkuzen bio zagrizao za Pejčinovića, a sada su se od bundesligaša u trku uključili Volfsburg i Borusija Menhengladbah.

Najviše interesovanja za Pejčinovića ipak ima u Francuskoj. Sent Etjen ostaje bez Kurta Zume koji odlazi u Čelsi i želi da ga zameni Pejčinovićem. U igri je i Monako koji nudi najbolje finansijske uslove, samim tim i olakšice pri plaćanju poreza na platu. Treći zainteresovani francuski klub je Tuluz. Oni su zimus ostali bez Abdenura, a na kraju sezone se rastaju i sa Zebinom, pa su im neophodna pojačanja u odbrani. Pejčinović bi tako mogao da pojača spsku koloniju u Tuluzu koju već čine Ninkov, Spajić, Veškovac i najnovije pojačanje Aleksandar Pešić iz Jagodine.

Na kraju, svoju šansu vreba i Lacio koji je na sličan način doveo Filipa Đorđevića kao slobodnog agenta, pa se nada još jednom odličnom Srbinu iz Francuske za kojeg neće morati da plati obeštećenje.

Situacija oko Pejčinovića bi trebalo da bude poznata u narednih desetak dana jer se očekuje da slobodni agent na pijaci budu „razgrabljeni“ pre Mundijala.

Komentari / 0

Ostavite komentar