Ријеке у Завидовиће донијеле змије

У Завидовићима су ријеке Гостовић, Криваја и Босна уз бујицу донијеле и велики број змија. Како нам јављају репортери са лица мјеста, забиљежени су и угризи, али мјештанима проблем представља транспорт до болнице у Зеници.

Босна и Херцеговина 15.05.2014 | 22:01
Ријеке у Завидовиће донијеле змије

У Завидовићима је становништво у страху ушло у ноћ јер јака бујица ријека Криваје и Босне носи са собом велике количине муља и балвана те пријети конструкцијама два моста у граду, који повезују Завидовиће на двије обале ријеке.

На располагање Дому здравља у Завидовићима свој хеликоптер ставио је турски батаљон ЕУФОР-а.

Јаков Косанић, пензионер из братуначког приградског насеља Побрђе, преминуо је од срчаног удара и постао прва људска жртва поплава у општини Братунац.

У Дому здравља потврђено је новинарима да је Косанић довезен мртав у ову установу и да није успјела реанимација коју су покушали. Косанић је доживио срчани удар, евакуишући стоку из штале и обора да би је спасио од гушења.

Члан Кризног штаба за одбрану од поплава у општини Братунац Раденко Радовић рекао је да је овај штаб оцијенио да нема могућности да се одбране куће и имовина од водене најезде и да су принуђени да евакуишу становништво и животиње.

Ниво ријеке Спрече у сталном је порасту а неизвјесност је све већа, посебно за стотине поплављених кућа на подручју Живиница гдје су све службе на терену. Ангажована је и приватна механизација за транспорт и евакуацију.

Око 19 сати најтеже је стање у сливу ријеке Спрече, у живиничким насељима Страшањ и Сјевер који су без струје и воде. Припадници Оружаних снага БиХ чамцима евакуишу бројне породице. Родбина и грађани активирали су се у спашавању суграђана. Обезбиједили су воду и основне намирнице за оне који ће ноћ провести у поплављеним домовима.

Оно што највише брине је чињеница да ријека Спреча има до сада незабиљежен водостај.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

весељко

16.05.2014 08:06

Ово је узас

ОДГОВОРИТЕ