Rijeke u Zavidoviće donijele zmije

U Zavidovićima su rijeke Gostović, Krivaja i Bosna uz bujicu donijele i veliki broj zmija. Kako nam javljaju reporteri sa lica mjesta, zabilježeni su i ugrizi, ali mještanima problem predstavlja transport do bolnice u Zenici.

Bosna i Hercegovina 15.05.2014 | 22:01
Rijeke u Zavidoviće donijele zmije

U Zavidovićima je stanovništvo u strahu ušlo u noć jer jaka bujica rijeka Krivaje i Bosne nosi sa sobom velike količine mulja i balvana te prijeti konstrukcijama dva mosta u gradu, koji povezuju Zavidoviće na dvije obale rijeke.

Na raspolaganje Domu zdravlja u Zavidovićima svoj helikopter stavio je turski bataljon EUFOR-a.

Jakov Kosanić, penzioner iz bratunačkog prigradskog naselja Pobrđe, preminuo je od srčanog udara i postao prva ljudska žrtva poplava u opštini Bratunac.

U Domu zdravlja potvrđeno je novinarima da je Kosanić dovezen mrtav u ovu ustanovu i da nije uspjela reanimacija koju su pokušali. Kosanić je doživio srčani udar, evakuišući stoku iz štale i obora da bi je spasio od gušenja.

Član Kriznog štaba za odbranu od poplava u opštini Bratunac Radenko Radović rekao je da je ovaj štab ocijenio da nema mogućnosti da se odbrane kuće i imovina od vodene najezde i da su prinuđeni da evakuišu stanovništvo i životinje.

Nivo rijeke Spreče u stalnom je porastu a neizvjesnost je sve veća, posebno za stotine poplavljenih kuća na području Živinica gdje su sve službe na terenu. Angažovana je i privatna mehanizacija za transport i evakuaciju.

Oko 19 sati najteže je stanje u slivu rijeke Spreče, u živiničkim naseljima Strašanj i Sjever koji su bez struje i vode. Pripadnici Oružanih snaga BiH čamcima evakuišu brojne porodice. Rodbina i građani aktivirali su se u spašavanju sugrađana. Obezbijedili su vodu i osnovne namirnice za one koji će noć provesti u poplavljenim domovima.

Ono što najviše brine je činjenica da rijeka Spreča ima do sada nezabilježen vodostaj.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

veseljko

16.05.2014 08:06

Ovo je uzas

ODGOVORITE