Ергић о српском фудбалу: крађе, непотизам...

Некадашњи репрезентативац Србије огорчен је на стање у српском фудбалу.

Фудбал 15.05.2014 | 19:57
Ергић о српском фудбалу: крађе, непотизам...

Иван Ергић познат је као фудбалер који се никад није уклапао у стереотипе, а док је писао колумну за "Политику" критиковао је модерни фудбал, и своје тврдње често поткрепљивао личним искуствима.

Некадашни играч Перт Глорија, Јувентуса, Базела и Бурсе, који од завршетка каријере 2011. није активан у фудбалу, такође је често износио замерке на српски спорт, а овог пута се преко свог профила на Фејсбуку осврнуо на најављену прославу титуле Црвене звезде, прве после седам година...

"Звезда шампион! У величини дуга, у крађи, проневери, непотизму, у броју криминалаца који су прошли кроз клуб, по њеним "легендама" које су је одлично водиле, по броју хулигана, броју тзв навијача који шамарају играче по свлачионицама, броју корумпираних и криминогених политичара и функционера у њеним форумима и телима, по милионима евра јавних фирми и пореских обвезника које су завршиле у џеповима прекаљених "фудбалских радника" и оних који "воле клуб". Имајући све то у виду, оно што навијачи не знају је да Звезда и ове године, као и све претходне, дели шампионску титулу с Партизаном. Сви на славље!"

Занимљиво, пре неколико година Ергић се помињао као могуће појачање управо Црвене звезде, али је он касније изјавио да се "у српски фудбал није вратио због криминалаца".

Коментари / 0

Оставите коментар