Ergić o srpskom fudbalu: krađe, nepotizam...

Nekadašnji reprezentativac Srbije ogorčen je na stanje u srpskom fudbalu.

Fudbal 15.05.2014 | 19:57
Ergić o srpskom fudbalu: krađe, nepotizam...

Ivan Ergić poznat je kao fudbaler koji se nikad nije uklapao u stereotipe, a dok je pisao kolumnu za "Politiku" kritikovao je moderni fudbal, i svoje tvrdnje često potkrepljivao ličnim iskustvima.

Nekadašni igrač Pert Glorija, Juventusa, Bazela i Burse, koji od završetka karijere 2011. nije aktivan u fudbalu, takođe je često iznosio zamerke na srpski sport, a ovog puta se preko svog profila na Fejsbuku osvrnuo na najavljenu proslavu titule Crvene zvezde, prve posle sedam godina...

"Zvezda šampion! U veličini duga, u krađi, proneveri, nepotizmu, u broju kriminalaca koji su prošli kroz klub, po njenim "legendama" koje su je odlično vodile, po broju huligana, broju tzv navijača koji šamaraju igrače po svlačionicama, broju korumpiranih i kriminogenih političara i funkcionera u njenim forumima i telima, po milionima evra javnih firmi i poreskih obveznika koje su završile u džepovima prekaljenih "fudbalskih radnika" i onih koji "vole klub". Imajući sve to u vidu, ono što navijači ne znaju je da Zvezda i ove godine, kao i sve prethodne, deli šampionsku titulu s Partizanom. Svi na slavlje!"

Zanimljivo, pre nekoliko godina Ergić se pominjao kao moguće pojačanje upravo Crvene zvezde, ali je on kasnije izjavio da se "u srpski fudbal nije vratio zbog kriminalaca".

Komentari / 0

Ostavite komentar