У Маглају вода три метра, мајка са бебама заробљена у кући

На поплављеним подручјима у Федерацији БиХ /ФБиХ/ најкритичније је у Маглају, гдје је вода у у центру града достигла дубину до три метара, а сви путеви према овом граду су под водом.

Босна и Херцеговина 15.05.2014 | 19:59
У Маглају вода три метра, мајка са бебама заробљена у кући

Град нема струје ни воде за пиће, јављају федерални медији.

Самохраној мајци Надини Софтић из Маглаја, која има близанце старе свега 15 дана, хитно је потребна било какава помоћ јер је сама у кући, без струје и воде, а остала је и без хране за бебе.

"Наша чаница Надина задњи пут се јавила познаници око 15 сати. Жена је у паници јер нема никога да јој помогне. Она живи у улици Јеловац бб у Маглају и молимо све који су у могућности да јој помогну.

Ријеке Усора и Босна су у Добој-Југу на свом ушћу, након што су поплавиле око 200 кућа и привредних објеката, у потпуности прекинуле саобраћај на магистралним путевима који од Добоја воде према Сарајеву и Бањалуци.

Федерални медији јављају да је на подручју Зенице најтежа ситуација у Топчић Пољу и Немилој, гдје је велики број кућа под водом, а становништво је одсјечено од свих путних комуникација.

Магистрални пут М-17 код Немиле затворен је за саобраћај због одрона земље на пут.

На подручју општине Завидовићи вода је срушила мост Дуга и носила га до бетонског моста низводно у који је ударио.

На подручју општине нема електричне енергије, ни воде за пиће.

Из сата у сат ситуација на подручју калесијске општине постаје све критичнија, а вода надире са свих страна.

На подручју травничке општине ријека Лашва излила се у насељу Долац на Лашви, гдје је поплављен Дом културе, те приватни објекти и обрадиве површине.

Алармантно је стање у насељу Гладник код Нове Биле, гдје вода улази у објекте, а пољопривредне површине су под водом, као и у Кладњу.

Водостај ријеке Угар на Влашићу је у порасту, а на овој планини пао је и снијег, па су сточари са ове планина остали заметени у снијегу.

О тачном броју покренутих клизишта и одрона се не може говорити јер се ситуација стално мијења, али, према оперативним подацима, ријеч је о више од 30 клизишта.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

дуско будимир

15.05.2014 19:48

Катастрофа

ОДГОВОРИТЕ
Name

x филе

15.05.2014 20:45

Узас

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејан.пд

15.05.2014 20:56

Па ја не знам шта раде владе, извршна власт? Очигледно је да немамо средства, касније ћемо о томе зашто нема,али сад треба хитно дјеловати, тразите помоћ комшија, Хрватска нема проблеме и има квалитетну опрему, ту је УН, па имамо њихових посматрача ту, зашто не реагују, близу су им базе, треба само да се надлежни сјете тражити. Ко ће им гласати на изборима,ако ће игнорисати ову катастрофу уз "дивље јагоде" или сл. Сутра кад поплави Тукове, Гомјеницу и Рашковац биће да Фактички није послала Мућку довољно пара да среди корита како треба. Гласајте за СНСД, бар нећете бити жедни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вујициц приједор

16.05.2014 05:59

Дејане свака цаст за коментар

ОДГОВОРИТЕ