Жардим тренер Монака!

Тренер који је направио сјајне резултате са лисабонским Спортингом је синоћ постигао договор и потписао двогодишњи уговор са Кнежевима.

Фудбал 15.05.2014 | 19:51
Жардим тренер Монака!

Бенфикин теренер Жорж Жесус је дефинитивно највећи губитник јучерашњег дана. Поред тога што је изгубио финале Лиге Европе, изгубио је и најављени трансфер у Монако. Иако је Жесус важио за највећег кандидата да на клупи Кнежева наследи Клаудија Ранијерија, на крају је тај посао добио његов градски ривал Леонардо Жардим.

Тренер лисабонског Спортинга је синоћ постигао договор и потписао двогодишњи уговор са Монаком и тако победио у трци у којој су још помињана имена Арсена Венгера, Антонија Контеа, Роберта Манћинија…

Жардим је претходне сезоне предводио лисабонски Спортинг и успео да за кратко време врати овај клуб у сам врх португалског фудбала. Поптуно је подмладио екипу, лансирао нове звезде попут Карваља, Манеа или Монтера и мимо свих очекивања освојио друго место на табели и обезбедио пласман у Лигу шампиона.

Жардим је имао још годину дана уговора, али је изразио жељу да напусти Спортинг иако је клуб желео да га задржи. Хтео га је и Тотенхем, али понуда Монака је било нешто што се не одбија. На крају је француски клуб морао да плати и обештећење од три милиона евра Португалцима.

Жардим је пре Спортинга радио у Олимпијакосу са којим није имао много успеха, Браги са којом је играо Лигу шампиона, као и малим клубовима попут Беире Мар, Чавеса и Камаче.

Њега ће на клупи Спортинга највероватније заменити Марко Силва, сјајни млади стручњак који је у претходне три године радио одличан посао у Есторилу. Подсетимо и да је Силву у Есторилу заменио Рикардо Са Пинто.

Коментари / 0

Оставите коментар