Žardim trener Monaka!

Trener koji je napravio sjajne rezultate sa lisabonskim Sportingom je sinoć postigao dogovor i potpisao dvogodišnji ugovor sa Kneževima.

Fudbal 15.05.2014 | 19:51
Žardim trener Monaka!

Benfikin terener Žorž Žesus je definitivno najveći gubitnik jučerašnjeg dana. Pored toga što je izgubio finale Lige Evrope, izgubio je i najavljeni transfer u Monako. Iako je Žesus važio za najvećeg kandidata da na klupi Kneževa nasledi Klaudija Ranijerija, na kraju je taj posao dobio njegov gradski rival Leonardo Žardim.

Trener lisabonskog Sportinga je sinoć postigao dogovor i potpisao dvogodišnji ugovor sa Monakom i tako pobedio u trci u kojoj su još pominjana imena Arsena Vengera, Antonija Kontea, Roberta Manćinija…

Žardim je prethodne sezone predvodio lisabonski Sporting i uspeo da za kratko vreme vrati ovaj klub u sam vrh portugalskog fudbala. Poptuno je podmladio ekipu, lansirao nove zvezde poput Karvalja, Manea ili Montera i mimo svih očekivanja osvojio drugo mesto na tabeli i obezbedio plasman u Ligu šampiona.

Žardim je imao još godinu dana ugovora, ali je izrazio želju da napusti Sporting iako je klub želeo da ga zadrži. Hteo ga je i Totenhem, ali ponuda Monaka je bilo nešto što se ne odbija. Na kraju je francuski klub morao da plati i obeštećenje od tri miliona evra Portugalcima.

Žardim je pre Sportinga radio u Olimpijakosu sa kojim nije imao mnogo uspeha, Bragi sa kojom je igrao Ligu šampiona, kao i malim klubovima poput Beire Mar, Čavesa i Kamače.

Njega će na klupi Sportinga najverovatnije zameniti Marko Silva, sjajni mladi stručnjak koji je u prethodne tri godine radio odličan posao u Estorilu. Podsetimo i da je Silvu u Estorilu zamenio Rikardo Sa Pinto.

Komentari / 0

Ostavite komentar