Рим: Сигурни Цонга и Мари

Шкот Енди Мари пласирао се у треће коло мастерса у Риму, после рутинске победе над Шпанцем Марселом Гранорељсом – 6:2, 7:5.

Тенис 15.05.2014 | 15:56
Рим: Сигурни Цонга и Мари

Одличну партију пружио је Хрват Иван Додиг, који је Лукашу Росолу из Чешке препустио само два гема – 6.1, 6:2, док је Немац Томи Хас савладао Холанђанина Игора Сајслинга 7:6, 6.1.

Супер-узбудјив дуел одиграли су Француз Жо-Вилфрид Цонга и Јужноафриканац Кевин Андерсон, који је решен тек после два тај брејка, а славио је Цонга.

У 13. гему првог сета било је потребно да се одигра чак 30 поена, а висе концентације имао је Франуз и успео је да стигне до вођства у сетовима. Тај брејк другог сета није био толико узбудљив, а пресудио је добар ритерн некадашњег финалист Аустралијан Опена.

Највеће изненађење дана направио је Француз Жереми Шарди, који је после преокрета савладао Швајцарца Роџера Федерера.

У првом мечу дана, Аустријанац Јирген Мелцер поразио је Хрвата Марина Чилића после борбе у три сета – 6:2, 7.6, 6:3. Три сета била су потребна и Ернесу Гулбису из Летоније да савлада Француза Стефана Робера – 6:7, 6:4, 6:3.

Казахстанац Андреј Голубљев био је принуђен да преда меч Микајлу Јужном, при вођству Руса 7:5, 4:1, док је Бугарин Григор Димитров био сигуран против Хрвата Иве Карловића – 7:6, 6:4, док је у последњем мечу дана Чех Томаш Бердих победио Дмитрија Турсунова из Русије са 6:4, 6:3.

Коментари / 0

Оставите коментар