Rim: Sigurni Conga i Mari

Škot Endi Mari plasirao se u treće kolo mastersa u Rimu, posle rutinske pobede nad Špancem Marselom Granoreljsom – 6:2, 7:5.

Tenis 15.05.2014 | 15:56
Rim: Sigurni Conga i Mari

Odličnu partiju pružio je Hrvat Ivan Dodig, koji je Lukašu Rosolu iz Češke prepustio samo dva gema – 6.1, 6:2, dok je Nemac Tomi Has savladao Holanđanina Igora Sajslinga 7:6, 6.1.

Super-uzbudjiv duel odigrali su Francuz Žo-Vilfrid Conga i Južnoafrikanac Kevin Anderson, koji je rešen tek posle dva taj brejka, a slavio je Conga.

U 13. gemu prvog seta bilo je potrebno da se odigra čak 30 poena, a vise koncentacije imao je Franuz i uspeo je da stigne do vođstva u setovima. Taj brejk drugog seta nije bio toliko uzbudljiv, a presudio je dobar ritern nekadašnjeg finalist Australijan Opena.

Najveće iznenađenje dana napravio je Francuz Žeremi Šardi, koji je posle preokreta savladao Švajcarca Rodžera Federera.

U prvom meču dana, Austrijanac Jirgen Melcer porazio je Hrvata Marina Čilića posle borbe u tri seta – 6:2, 7.6, 6:3. Tri seta bila su potrebna i Ernesu Gulbisu iz Letonije da savlada Francuza Stefana Robera – 6:7, 6:4, 6:3.

Kazahstanac Andrej Golubljev bio je prinuđen da preda meč Mikajlu Južnom, pri vođstvu Rusa 7:5, 4:1, dok je Bugarin Grigor Dimitrov bio siguran protiv Hrvata Ive Karlovića – 7:6, 6:4, dok je u poslednjem meču dana Čeh Tomaš Berdih pobedio Dmitrija Tursunova iz Rusije sa 6:4, 6:3.

Komentari / 0

Ostavite komentar