Шукалови одборници уз СНСД

Клуб одборника СНСД и СП у Скупштини општине Србац успио је привући два одборника из владајуће коалиције и тако обезбиједити скупштинску већину, те је након годину и по дана од локалних избора преузео законодавну власт у општини.

Република Српска 15.05.2014 | 15:54
Шукалови одборници уз СНСД

Зоран Ђукић из Странке напредна Српска и Љубо Ракић из Демократског народног савеза придружили су се СНСД и ПДП па Клуб СНСД и СП сада има скупштинску већину од 14 одборника, што је комотна већина за доношење одлука у општинском паралменту.


На основу нове ситуације, скоро сви приједлози начелника општине Србац Драге Ћирића за именовање општинских комисија и чланова управних одбора у јавним предузећима и установама нису прихваћени, већ су
изабрани кадрови које је предложио Клуб одборника СНСД-а, СП-а, ДНС-а и Шукалове СНС.

Србачку скупштину од самог почетка прате трвења и превјеравања. Десетог априла предсједник и
потпредсједник Скупштине општине Србац Горан Ћосић /НДП/ и Драган Лепир /СДС/ поднијели су неопозиве оставке, а тајним гласањем за новог предсједника локалног парламента изабран је Теодор Стојковић
из Социјалистичке партије. СНСД и СП су након избора имали потребних 13 руку и Стојковић је требао бити предсједник скупштине, али како је гласање било тајно, гласом више побиједила је опозиција.


Тада је превјерио Бранислав Савић, који је после пришао НДП. У опозицији у Скупштини општине Србац су четири одборника СДС-а, пет одборника НДП (три са листе, један члан НСП са листе коалиције звоно и независни Савић) и два одборника ПДП (са листе колиције Звоно).

Како сазнаје Контакт портал постоји велика могућност да се слично догоди и у Градишци, гдје ће, такође уз помоћ одборника Странке напредна Српска скупштинску већину преузети СНСД и странке окупљене око њега.


Највиша руководства Странке напредна Српска, коју води Адам Шукало и ДНС-а недавно су потписали споразум о заједничком наступу на изборима.

 



Коментари / 3

Оставите коментар
Name

стеван

15.05.2014 19:44

Ха,... коментаторски мук?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

15.05.2014 22:29

Издајник. Сад је показао право лице. Прије је радио за Калиница сад за Додика. Мали интересдзија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контра

16.05.2014 09:43

Толико о трецем блоку!

ОДГОВОРИТЕ