Šukalovi odbornici uz SNSD

Klub odbornika SNSD i SP u Skupštini opštine Srbac uspio je privući dva odbornika iz vladajuće koalicije i tako obezbijediti skupštinsku većinu, te je nakon godinu i po dana od lokalnih izbora preuzeo zakonodavnu vlast u opštini.

Republika Srpska 15.05.2014 | 15:54
Šukalovi odbornici uz SNSD

Zoran Đukić iz Stranke napredna Srpska i Ljubo Rakić iz Demokratskog narodnog saveza pridružili su se SNSD i PDP pa Klub SNSD i SP sada ima skupštinsku većinu od 14 odbornika, što je komotna većina za donošenje odluka u opštinskom paralmentu.


Na osnovu nove situacije, skoro svi prijedlozi načelnika opštine Srbac Drage Ćirića za imenovanje opštinskih komisija i članova upravnih odbora u javnim preduzećima i ustanovama nisu prihvaćeni, već su
izabrani kadrovi koje je predložio Klub odbornika SNSD-a, SP-a, DNS-a i Šukalove SNS.

Srbačku skupštinu od samog početka prate trvenja i prevjeravanja. Desetog aprila predsjednik i
potpredsjednik Skupštine opštine Srbac Goran Ćosić /NDP/ i Dragan Lepir /SDS/ podnijeli su neopozive ostavke, a tajnim glasanjem za novog predsjednika lokalnog parlamenta izabran je Teodor Stojković
iz Socijalističke partije. SNSD i SP su nakon izbora imali potrebnih 13 ruku i Stojković je trebao biti predsjednik skupštine, ali kako je glasanje bilo tajno, glasom više pobijedila je opozicija.


Tada je prevjerio Branislav Savić, koji je posle prišao NDP. U opoziciji u Skupštini opštine Srbac su četiri odbornika SDS-a, pet odbornika NDP (tri sa liste, jedan član NSP sa liste koalicije zvono i nezavisni Savić) i dva odbornika PDP (sa liste kolicije Zvono).

Kako saznaje Kontakt portal postoji velika mogućnost da se slično dogodi i u Gradišci, gdje će, takođe uz pomoć odbornika Stranke napredna Srpska skupštinsku većinu preuzeti SNSD i stranke okupljene oko njega.


Najviša rukovodstva Stranke napredna Srpska, koju vodi Adam Šukalo i DNS-a nedavno su potpisali sporazum o zajedničkom nastupu na izborima.

 



Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

stevan

15.05.2014 19:44

Ha,... komentatorski muk?!

ODGOVORITE
Name

zoran

15.05.2014 22:29

Izdajnik. Sad je pokazao pravo lice. Prije je radio za Kalinica sad za Dodika. Mali interesdzija.

ODGOVORITE
Name

Kontra

16.05.2014 09:43

Toliko o trecem bloku!

ODGOVORITE