Прва жртва поплава у Београду

У Умчарима се ноћас утопила једна особа и то је прва жртва поплава у Београду, саопштио је градоначелник Београда Синиша Мали.

Србија 15.05.2014 | 08:06
Прва жртва поплава у Београду

 

Он је апеловао на грађане да слушају и поштују савете надлежних органа како се убудуће такви случајеви не би дешавали.

"Иамамо и прву жртву. У Умчарима се утопиа једна особа, зато што није слушала надлежне органе који су је саветовали да треба да се евакуише из куће. Наш примарни циљ је да избегнемо такаве случаје", рекао је Мали и подвукао да грађани, уколико се евакуација нареди послушају надлежне органе око начина евакуације.

У протекла 24 сата на територији Београда пало је око 140 литара кише по квадратном метру, а очекује се да ће у току дана пасти још око 50 литара, што је равно тромесечном просеку падавина у престоници, изјавио је Мали.

Мали је, након седнице Градског штаба за ванредне ситуације, којој су пристуствовали премијер Александар Вучић и директор полиције Милорад Вељовић, новинарима рекао да су три најугроженија подручја Лазаревац, Обреновац и Гроцка, а да је ситуација у централним београдским општинама под контролом.

Због обилних падавина расту водостаји река у Србији. Ванредна ситуација за сада је проглашена у Шапцу, Богатићу, Владимирцима, Крупњу, Љубовији, Малом Зворнику, Пожеги, Ваљеву, Љигу, Лајковцу, Убу, Осечини, Мионици, Косјерићу, Коцељеви, Горњем Милановцу. На целом сливу Колубаре на снази је ванредна одбрана од поплава. Под водом и београдске општине и насеља.

Најкритичнија ситуација, услед обилних падавина, на територији је Колубарског и Мачванског округа, а припадници ватрогасно спасилачких јединица евакуисали су 59 особа, међу којима је била трудница, једна непокретна особа и деветоро деце, саопштили су Путеви Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар