Prva žrtva poplava u Beogradu

U Umčarima se noćas utopila jedna osoba i to je prva žrtva poplava u Beogradu, saopštio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Srbija 15.05.2014 | 08:06
Prva žrtva poplava u Beogradu

 

On je apelovao na građane da slušaju i poštuju savete nadležnih organa kako se ubuduće takvi slučajevi ne bi dešavali.

"Iamamo i prvu žrtvu. U Umčarima se utopia jedna osoba, zato što nije slušala nadležne organe koji su je savetovali da treba da se evakuiše iz kuće. Naš primarni cilj je da izbegnemo takave slučaje", rekao je Mali i podvukao da građani, ukoliko se evakuacija naredi poslušaju nadležne organe oko načina evakuacije.

U protekla 24 sata na teritoriji Beograda palo je oko 140 litara kiše po kvadratnom metru, a očekuje se da će u toku dana pasti još oko 50 litara, što je ravno tromesečnom proseku padavina u prestonici, izjavio je Mali.

Mali je, nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije, kojoj su pristustvovali premijer Aleksandar Vučić i direktor policije Milorad Veljović, novinarima rekao da su tri najugroženija područja Lazarevac, Obrenovac i Grocka, a da je situacija u centralnim beogradskim opštinama pod kontrolom.

Zbog obilnih padavina rastu vodostaji reka u Srbiji. Vanredna situacija za sada je proglašena u Šapcu, Bogatiću, Vladimircima, Krupnju, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Požegi, Valjevu, Ljigu, Lajkovcu, Ubu, Osečini, Mionici, Kosjeriću, Koceljevi, Gornjem Milanovcu. Na celom slivu Kolubare na snazi je vanredna odbrana od poplava. Pod vodom i beogradske opštine i naselja.

Najkritičnija situacija, usled obilnih padavina, na teritoriji je Kolubarskog i Mačvanskog okruga, a pripadnici vatrogasno spasilačkih jedinica evakuisali su 59 osoba, među kojima je bila trudnica, jedna nepokretna osoba i devetoro dece, saopštili su Putevi Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar