Браћа Паповић купила Херцег ТВ у стечају

Предузеће "Антикорозићја" из Гацка и браћа Чедомир и Драгомир Паповић купили су Херцег-телевизију у стечају за 160 000 марака. Емитовање програма требало би да почне најкасније за три мјесеца. Због дуга од 600 000 марака Херцег-телевизија прошле године отишла је у стечај, а на посао за почетак требало би да се врати осам радника.

Република Српска 14.05.2014 | 20:12
Браћа Паповић купила Херцег ТВ у стечају

Драгомир Паповић, власник фирме "Антикорозија" Чедомир Паповић, рођена браћа бившег директора Термоелектране Рајка Паповића, нови су власници Херцег-телевизије из Требиња.

Они су једини доставили понуду и телевизију купили за 160 000 марака, и имају обавезу да у року од три мјесеца почну емитовати програм и врате на посао 8 радника. Стечајни управник Радомир Јокић каже да је задовољан брзим окончањем стечајног поступка.

"Стечајни поступак завршен је за мање од годину дана, а највише треба да буду задовољни радници. Они ће наплатити потраживања по три основа, и биће им повезан радни стаж за неколико претходних година. Браћа Паповић и фирма "Антикорозија" једини су дали понуду на оглас који је објављен крајем прошле године, и ја се надам да ће сада бити трајно ријешен проблем рада ове локалне медијске куће".

Херцег- телевизију основала је фирма Неимарство Мата Уљаревића, али је због лошег управљања и дуга од 593 000 марака прошле године отишла у стечај. Највећи повјерилац РТРС, наплатиће 10% потраживања, а радници су задовољни јер ће се вратити на посао и добити дио заосталих плата.

"Драго нам је што ће се бар дио радника поново вратити на посао, и што ћемо добиит бар неке заостале плате и повезати радни стаж. Проблеми у Херцег-телевизији почели су од њеног оснивања јер се лоше управљало, није било добре организације, услова рада, али надамо се да је проблемима дошао крај" каже Предраг Кривоглав, радник Херцег ТВ.

Након протеста радника уочи последњих локалних избора Влада и град Требиње обезбједили су 152 000 како би се прекинула обустава рада, али је послије предизборне кампање емитовање програма поново прекинуто и у јуну прошле године покренут је стечај.

Истражни органи никада нису утврдили шта је било са новцима, и како су у стечају нестали Неимарство, Металац, Херцег телевизија и друге фирме увласништву Мата Уљаревића.

Коментари / 0

Оставите коментар