Braća Papović kupila Herceg TV u stečaju

Preduzeće "Antikorozićja" iz Gacka i braća Čedomir i Dragomir Papović kupili su Herceg-televiziju u stečaju za 160 000 maraka. Emitovanje programa trebalo bi da počne najkasnije za tri mjeseca. Zbog duga od 600 000 maraka Herceg-televizija prošle godine otišla je u stečaj, a na posao za početak trebalo bi da se vrati osam radnika.

Republika Srpska 14.05.2014 | 20:12
Braća Papović kupila Herceg TV u stečaju

Dragomir Papović, vlasnik firme "Antikorozija" Čedomir Papović, rođena braća bivšeg direktora Termoelektrane Rajka Papovića, novi su vlasnici Herceg-televizije iz Trebinja.

Oni su jedini dostavili ponudu i televiziju kupili za 160 000 maraka, i imaju obavezu da u roku od tri mjeseca počnu emitovati program i vrate na posao 8 radnika. Stečajni upravnik Radomir Jokić kaže da je zadovoljan brzim okončanjem stečajnog postupka.

"Stečajni postupak završen je za manje od godinu dana, a najviše treba da budu zadovoljni radnici. Oni će naplatiti potraživanja po tri osnova, i biće im povezan radni staž za nekoliko prethodnih godina. Braća Papović i firma "Antikorozija" jedini su dali ponudu na oglas koji je objavljen krajem prošle godine, i ja se nadam da će sada biti trajno riješen problem rada ove lokalne medijske kuće".

Herceg- televiziju osnovala je firma Neimarstvo Mata Uljarevića, ali je zbog lošeg upravljanja i duga od 593 000 maraka prošle godine otišla u stečaj. Najveći povjerilac RTRS, naplatiće 10% potraživanja, a radnici su zadovoljni jer će se vratiti na posao i dobiti dio zaostalih plata.

"Drago nam je što će se bar dio radnika ponovo vratiti na posao, i što ćemo dobiit bar neke zaostale plate i povezati radni staž. Problemi u Herceg-televiziji počeli su od njenog osnivanja jer se loše upravljalo, nije bilo dobre organizacije, uslova rada, ali nadamo se da je problemima došao kraj" kaže Predrag Krivoglav, radnik Herceg TV.

Nakon protesta radnika uoči poslednjih lokalnih izbora Vlada i grad Trebinje obezbjedili su 152 000 kako bi se prekinula obustava rada, ali je poslije predizborne kampanje emitovanje programa ponovo prekinuto i u junu prošle godine pokrenut je stečaj.

Istražni organi nikada nisu utvrdili šta je bilo sa novcima, i kako su u stečaju nestali Neimarstvo, Metalac, Herceg televizija i druge firme uvlasništvu Mata Uljarevića.

Komentari / 0

Ostavite komentar