Ванредне ситуације у неколико градова

Због обилних падавина расту водостаји река у Србији, а до сада су проглашене ванредне ситуације у Ваљеву, Лучанима, Љигу, Горњем Милановцу, Убу, Лајковицу, Коцељеви, Мионици и Осечини, док је због поплава 25 особа евакуисано.

Србија 14.05.2014 | 19:13
Ванредне ситуације у неколико градова

Због изливања река на западу Србије у прекиду је саобраћај на путу Коцељава – Осечина и Липнички Шор – Текериш. Припадници Сектора Министарства унутрашњих послова за ванредне ситуација данас су ангажовани на свим локацијама којима прете поплаве.

Начелник сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Србије Предраг Марић рекао је да је до вечерас на територији Србије евакусано 25 особа, а да је у девет општина и једном граду проглашена
ванредна ситуација, и навео да очекује да због лошег времена буде још евакуација. Према његовим речима, у Србији тренутно има на десетине угрожених објеката и велики број интервенција што на евакуацијама што на пумпању воде.

"Укључени су сви капацитети сектора за ванредне ситуације, односно тимови за спасавање на води, од поподне је укључена Жандармерија, као и Војска Србије", рекао је Марић.

Он је најавио да ће све кризне тачке којих ће бити још у току ноћи због огромне количине кише која пада, покрити људством пре свега зарад  заштите људских живота. Грађанима је поручио да се у случају непогода
обрате најближем општинском штабу за ванредне ситуације, као и да на пут не иду без преке потребе.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић наложио је данас свим припадницима тог министарства да због поплава и стања на путевима ангажују све расположиво људство и механизацију, у циљу пружања
помоћи и заштите људи и имовине. Стефановић је припадницима МУП-а наложио да то ураде у сарадњи са органима локалне самоуправе, саопштило је МУП.

Коментари / 0

Оставите коментар