Vanredne situacije u nekoliko gradova

Zbog obilnih padavina rastu vodostaji reka u Srbiji, a do sada su proglašene vanredne situacije u Valjevu, Lučanima, Ljigu, Gornjem Milanovcu, Ubu, Lajkovicu, Koceljevi, Mionici i Osečini, dok je zbog poplava 25 osoba evakuisano.

Srbija 14.05.2014 | 19:13
Vanredne situacije u nekoliko gradova

Zbog izlivanja reka na zapadu Srbije u prekidu je saobraćaj na putu Koceljava – Osečina i Lipnički Šor – Tekeriš. Pripadnici Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacija danas su angažovani na svim lokacijama kojima prete poplave.

Načelnik sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić rekao je da je do večeras na teritoriji Srbije evakusano 25 osoba, a da je u devet opština i jednom gradu proglašena
vanredna situacija, i naveo da očekuje da zbog lošeg vremena bude još evakuacija. Prema njegovim rečima, u Srbiji trenutno ima na desetine ugroženih objekata i veliki broj intervencija što na evakuacijama što na pumpanju vode.

"Uključeni su svi kapaciteti sektora za vanredne situacije, odnosno timovi za spasavanje na vodi, od popodne je uključena Žandarmerija, kao i Vojska Srbije", rekao je Marić.

On je najavio da će sve krizne tačke kojih će biti još u toku noći zbog ogromne količine kiše koja pada, pokriti ljudstvom pre svega zarad  zaštite ljudskih života. Građanima je poručio da se u slučaju nepogoda
obrate najbližem opštinskom štabu za vanredne situacije, kao i da na put ne idu bez preke potrebe.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio je danas svim pripadnicima tog ministarstva da zbog poplava i stanja na putevima angažuju sve raspoloživo ljudstvo i mehanizaciju, u cilju pružanja
pomoći i zaštite ljudi i imovine. Stefanović je pripadnicima MUP-a naložio da to urade u saradnji sa organima lokalne samouprave, saopštilo je MUP.

Komentari / 0

Ostavite komentar