Пет намирница које можете јести у неограниченим количинама

Иако је величина порције важна за одржавање телесне тежине, постоје намирнице које можете да једете у неограниченим количинама. Не, није реч о зеленој салати, већ о укусној храни коју можете да једете до миле воље.

Здравље 14.05.2014 | 18:28
Пет намирница које можете јести у неограниченим количинама

Кокице - Веровали или не, кокице су једна од најздравијих и најмање калоричних грицкалица. Не говоримо о кокицама са укусом маслаца или сира, већ о класичном кукурузу који можете да искокате у шерпи уз неколико капи уља и мало соли. Кокице имају мало калорија и садрже влакна, која су добра за пробаву. За оне који воле зачињену храну - додајте мало паприке у праху, чилија или бибера.

Чипс од кеља - ово је најздравија и најфинија замена за мастан и калоричан чипс од кромпира. Реч је о нискокалоричној грицкалици која ће вас заситити и у којој можете да уживате до миле воље.Очистите лишће кеља од дебелих стабљика и искидајте га на мање комадиће. Посолите их, премажите са мало маслиновог уља и поређајте по тепсији, па их пеците у рерни десетак минута, док крајеви листова не пожуте и не постану суви. Овај здрави чипс је врло укусан и можете да га једете у било које доба дана.

Кисели краставци - Шољица краставаца има само 16 калорија. Зато су идеални у било којој дијети и уз било који оброк током дана.

Карпаћо од тиквица - Тиквице насеците на танке колутове, потопите их у сок од лимуна и оставите да тако одстоје неко време. Потом додајте мало маслиновог уља, соли и бибера. Тајна се крије у лимуновом соку, који топи масноће, а сам оброк има врло мало калорија.

Бадеми, ораси и лешници - Шака ове здраве посластице тренутно ће вас заситити, а у комбинацији са сувим грожђем, смоквама или шљивама обуздаће вам апетит. Орашасте плодове можете да једете између оброка.

Коментари / 0

Оставите коментар