Станови за РВИ и породице погинулих (ВИДЕО)

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић и начелник општине Зворник Зоран Стевановић потписали су уговор о изградњи 37 станова за породице погинулих бораца и ратних војних инвалида у овој општини.

Република Српска 14.05.2014 | 20:11
Станови за  РВИ и породице погинулих (ВИДЕО)

Вриједност  пројекта је 1,2 милиона марака.

Потписаним уговором између Владе и општине Зворник  дефинисана је изградња  37 станова на подручју ове општине за стамбено збрињавање породица погинулих и ратних војних инвалида по цијени од 790 марака по метру квадратном. Станови ће се изградити у року од пет мјесеци-истакнуто је након потписивања уговора.

Општина је обезбједила земљиште, пројекат, прикључак за инфраструктуру, технички пријем и уређење простора око објекта. Ове године употпуности ће се завршити пројекат стамбеног збрињавања ових категорија. Од 2008. до краја ове године стамбено питање ријешиће  укупно 5606 породица.

У наредних мјесец или два треба да се уговори градња још 137 станова, за чије су кашњење одговорне првенствено локалне заједнице, казао је министар и нагласио да ће се до краја године стамбено збринути и 1397 породица путем неповратних новчаних средстава за индивидуалну изградњу.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЗВОРНИК

14.05.2014 19:43

ВИДИ НАСЕГ НАЦЕЛНИКА САРМЕ:-) ТЕСКО РВИ И ПОРОДИЦАМА ПОГИНУЛИХ СА ТОБОМ И БАЈОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош983

14.05.2014 22:33

Класицна кампања за изборе! Засто се раније нисте сјетили ових породица? Док је Баја крао за вријеме рата, они су стварали РС, а сад би на основу њих да добије гласове. Е, па неце моци,нисмо ми овце за сисање!

ОДГОВОРИТЕ