Stanovi za RVI i porodice poginulih (VIDEO)

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić i načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović potpisali su ugovor o izgradnji 37 stanova za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u ovoj opštini.

Republika Srpska 14.05.2014 | 20:11
Stanovi za  RVI i porodice poginulih (VIDEO)

Vrijednost  projekta je 1,2 miliona maraka.

Potpisanim ugovorom između Vlade i opštine Zvornik  definisana je izgradnja  37 stanova na području ove opštine za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih i ratnih vojnih invalida po cijeni od 790 maraka po metru kvadratnom. Stanovi će se izgraditi u roku od pet mjeseci-istaknuto je nakon potpisivanja ugovora.

Opština je obezbjedila zemljište, projekat, priključak za infrastrukturu, tehnički prijem i uređenje prostora oko objekta. Ove godine upotpunosti će se završiti projekat stambenog zbrinjavanja ovih kategorija. Od 2008. do kraja ove godine stambeno pitanje riješiće  ukupno 5606 porodica.

U narednih mjesec ili dva treba da se ugovori gradnja još 137 stanova, za čije su kašnjenje odgovorne prvenstveno lokalne zajednice, kazao je ministar i naglasio da će se do kraja godine stambeno zbrinuti i 1397 porodica putem nepovratnih novčanih sredstava za individualnu izgradnju.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ZVORNIK

14.05.2014 19:43

VIDI NASEG NACELNIKA SARME:-) TESKO RVI I PORODICAMA POGINULIH SA TOBOM I BAJOM.

ODGOVORITE
Name

Miloš983

14.05.2014 22:33

Klasicna kampanja za izbore! Zasto se ranije niste sjetili ovih porodica? Dok je Baja krao za vrijeme rata, oni su stvarali RS, a sad bi na osnovu njih da dobije glasove. E, pa nece moci,nismo mi ovce za sisanje!

ODGOVORITE