Лагумџија није предузео потребне кораке

Посланик СББ-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Исмета Дервоз изјавила је да је ова странка затражила смјену министра иностраних послова Златка Лагумџије, јер није предузео потребне кораке да ситуацију у БиХ учини бољом.

Босна и Херцеговина 14.05.2014 | 15:38
Лагумџија није предузео потребне кораке


"Евидентна је одговорност министра одбране БиХ Зекеријаха Осмића и овог министарства за пропусте током обиљежавања Дана Војске Републике Српске, а кад је ријеч о Лагумџији тражимо његову смјену због нечињења и непредузетих потребних радњи да би у БиХ ситуација била боља и водила ка бољој будућности", рекла је Дервозова новинарима у Сарајеву.

Клуб посланика СББ БиХ покренуо је данас у Парламентарној скупштини БиХ иницијативу за смјену министра одбране БиХ Зекеријаха Осмића и министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије, који су кадар СДП БиХ.

Дервозова је поздравила јучерашњу посјету предсједника Владе Србије Александра Вучића БиХ.

"Морамо научити разговарати једни са другима, није довољно да се само посјећујемо, иако то сматрам врло добрим кораком. Отворили смо канале те сарадње, али треба више да се уважавамо у тим разговорима", истакла је Дервозова.

Она је додала да политичари интерне разговоре треба да оставе тамо гдје им је мјесто, "а јавности треба да саопште оно што је битно за земље и за сарадњу".

Коментари / 0

Оставите коментар