Lagumdžija nije preduzeo potrebne korake

Poslanik SBB-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Ismeta Dervoz izjavila je da je ova stranka zatražila smjenu ministra inostranih poslova Zlatka Lagumdžije, jer nije preduzeo potrebne korake da situaciju u BiH učini boljom.

Bosna i Hercegovina 14.05.2014 | 15:38
Lagumdžija nije preduzeo potrebne korake


"Evidentna je odgovornost ministra odbrane BiH Zekerijaha Osmića i ovog ministarstva za propuste tokom obilježavanja Dana Vojske Republike Srpske, a kad je riječ o Lagumdžiji tražimo njegovu smjenu zbog nečinjenja i nepreduzetih potrebnih radnji da bi u BiH situacija bila bolja i vodila ka boljoj budućnosti", rekla je Dervozova novinarima u Sarajevu.

Klub poslanika SBB BiH pokrenuo je danas u Parlamentarnoj skupštini BiH inicijativu za smjenu ministra odbrane BiH Zekerijaha Osmića i ministra inostranih poslova BiH Zlatka Lagumdžije, koji su kadar SDP BiH.

Dervozova je pozdravila jučerašnju posjetu predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića BiH.

"Moramo naučiti razgovarati jedni sa drugima, nije dovoljno da se samo posjećujemo, iako to smatram vrlo dobrim korakom. Otvorili smo kanale te saradnje, ali treba više da se uvažavamo u tim razgovorima", istakla je Dervozova.

Ona je dodala da političari interne razgovore treba da ostave tamo gdje im je mjesto, "a javnosti treba da saopšte ono što je bitno za zemlje i za saradnju".

Komentari / 0

Ostavite komentar