Хал спреман за финале ФА Купа

Тренер фудбалера Хала Стив Брус рекао је да ће уживати у сваком тренутку финалне утакмице ФА купа против Арсенала, али је и критиковао однос клубова према тренерима.

Фудбал 14.05.2014 | 13:45
Хал спреман за финале ФА Купа

"Бавим се тренерским послом 15 година, а сада су две или три особе у последњих 48 сати изгубиле своје послове, па ћу дубоко удахнути и уживати у прилици која нам се указала", рекао је Брус, а пренели су британски медији.

Хал ће у суботу од 16 сати на Вемблију играти против Арсенала у финалу ФА купа, Брус нема проблема са повредама играча, али је признао да га чека тежак задатак у састављању тима.

"Када дође до овако велике утакмице морате добро да одлучите и побринете се да сви буду потпуно спремни. Такође, физички сви морају да буду 100 одсто спремни. Ово је ново искуство за мене као тренера, али и лепо достигнуће за клуб и град", рекао је Брус.

Хал никада у својој историји није освојио ФА куп, док је Арсенал до сада 10 пута освајао тај трофеј. "Тобџије" су последњи пут 2005. године тријумфовале у том такмичењу, што је и последњи трофеј клуба.

Брус је оценио да је перспектива тренера у Премијер лиги лошија него било где у свету, након што је Тотенхем отпустио тренера Тима Шервуда, који је други тренер у Премијер лиги који је ове недеље отпуштен, после Пепеа Мела из Вест Бромвич Албиона.

"Никада нисам мислио да ћу то дочекати, али све се дешава као у Европи и Јужној Америци, у ствари, вероватно је горе. Сви причају да је просечан радни век тренера 13 месеци и још један млади тренер је изгубио посао. Гледајући са стране, не знам да ли је могао да уради много више. По питању резултата, он је био сјајан", рекао је Брус.

Коментари / 0

Оставите коментар