Hal spreman za finale FA Kupa

Trener fudbalera Hala Stiv Brus rekao je da će uživati u svakom trenutku finalne utakmice FA kupa protiv Arsenala, ali je i kritikovao odnos klubova prema trenerima.

Fudbal 14.05.2014 | 13:45
Hal spreman za finale FA Kupa

"Bavim se trenerskim poslom 15 godina, a sada su dve ili tri osobe u poslednjih 48 sati izgubile svoje poslove, pa ću duboko udahnuti i uživati u prilici koja nam se ukazala", rekao je Brus, a preneli su britanski mediji.

Hal će u subotu od 16 sati na Vembliju igrati protiv Arsenala u finalu FA kupa, Brus nema problema sa povredama igrača, ali je priznao da ga čeka težak zadatak u sastavljanju tima.

"Kada dođe do ovako velike utakmice morate dobro da odlučite i pobrinete se da svi budu potpuno spremni. Takođe, fizički svi moraju da budu 100 odsto spremni. Ovo je novo iskustvo za mene kao trenera, ali i lepo dostignuće za klub i grad", rekao je Brus.

Hal nikada u svojoj istoriji nije osvojio FA kup, dok je Arsenal do sada 10 puta osvajao taj trofej. "Tobdžije" su poslednji put 2005. godine trijumfovale u tom takmičenju, što je i poslednji trofej kluba.

Brus je ocenio da je perspektiva trenera u Premijer ligi lošija nego bilo gde u svetu, nakon što je Totenhem otpustio trenera Tima Šervuda, koji je drugi trener u Premijer ligi koji je ove nedelje otpušten, posle Pepea Mela iz Vest Bromvič Albiona.

"Nikada nisam mislio da ću to dočekati, ali sve se dešava kao u Evropi i Južnoj Americi, u stvari, verovatno je gore. Svi pričaju da je prosečan radni vek trenera 13 meseci i još jedan mladi trener je izgubio posao. Gledajući sa strane, ne znam da li je mogao da uradi mnogo više. Po pitanju rezultata, on je bio sjajan", rekao je Brus.

Komentari / 0

Ostavite komentar