Због поплава евакуисане три особе

Припадници Професионалне ватрогасне бригаде Кантона Сарајево су због поплава евакуисали двије особе у насељу Влаково и једну особу из насеља Гладно Поље.

Босна и Херцеговина 14.05.2014 | 10:04
Због поплава евакуисане три особе

Они нису угрожени, али су због безбједности евакуисани, потврдио је за Клиx.ба шеф Цивилне заштите Кантона Сарајево Фахрудин Прибишић.

Због пораста водостаја ријека, екипе Цивилне заштите Кантона Сарајево су током цијеле ноћи биле на терену. Најкритичније стање је на подручју општине Илиџа, посебно у насељу Гладно Поље гдје је дошло до излијевања потока.

Ситуација није пуно боља ни у другим насељима. Излиле су се ријеке Босна и Добриња, а проблеми постоје и у мјестима гдје је дошло до излијевања потока. Такав случај је у Пионирској долини, а у општини Центар је дошло и до покретања клизишта.

Прибишић је додао да је водостај Миљацке јутрос повећан и да "ненормално расте", те да се боје погоршања ситуације због најава Метеоролошког да ће киша падати и наредних дана.

Екипе цивилне заштите су на терену са припадницима ватрогасних друштава и пратиће стање на терену у циљу правовремног дјеловања на заштити људи и имовине.

Ријека Миљацка која протиче кроз Сарајево је набујала и ниво воде је порастао скоро до мостова.

Коментари / 0

Оставите коментар