Zbog poplava evakuisane tri osobe

Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo su zbog poplava evakuisali dvije osobe u naselju Vlakovo i jednu osobu iz naselja Gladno Polje.

Bosna i Hercegovina 14.05.2014 | 10:04
Zbog poplava evakuisane tri osobe

Oni nisu ugroženi, ali su zbog bezbjednosti evakuisani, potvrdio je za Klix.ba šef Civilne zaštite Kantona Sarajevo Fahrudin Pribišić.

Zbog porasta vodostaja rijeka, ekipe Civilne zaštite Kantona Sarajevo su tokom cijele noći bile na terenu. Najkritičnije stanje je na području opštine Ilidža, posebno u naselju Gladno Polje gdje je došlo do izlijevanja potoka.

Situacija nije puno bolja ni u drugim naseljima. Izlile su se rijeke Bosna i Dobrinja, a problemi postoje i u mjestima gdje je došlo do izlijevanja potoka. Takav slučaj je u Pionirskoj dolini, a u opštini Centar je došlo i do pokretanja klizišta.

Pribišić je dodao da je vodostaj Miljacke jutros povećan i da "nenormalno raste", te da se boje pogoršanja situacije zbog najava Meteorološkog da će kiša padati i narednih dana.

Ekipe civilne zaštite su na terenu sa pripadnicima vatrogasnih društava i pratiće stanje na terenu u cilju pravovremnog djelovanja na zaštiti ljudi i imovine.

Rijeka Miljacka koja protiče kroz Sarajevo je nabujala i nivo vode je porastao skoro do mostova.

Komentari / 0

Ostavite komentar