Сорин: Украјина успоставља фашизам

Најава Кијева да ће забранити рад Комунистичкој партији Украјине један је од корака у успостављању фашизма у овој земљи, изјавио је за РИА Новости надлежни за међународне послове Народног секратаријата Комунистичке партије Италије Фаусто Сорини.

Свијет 14.05.2014 | 09:25
Сорин: Украјина успоставља фашизам

Сорини је први реаговао на најаву вршиоца дужности председника Украјине Александра Турчинова, који је јуче апеловао на Министарство правде да провери рад Комунистичке партије Украјине и да јој, ако треба, и преко суда забрани рад.

Турчинов сматра да је та партија одговарна за ширење сепаратизма.

"Ово је још један покушај да се онемогући једна од главних снага које се боре против фашизма и нацизма у Украјини. Погледајте историју фашизма у Европи, Немачкој, Италији... Свуда је забрана радова других странака, посебно комунистичке, била један од првих корака ка успостављању фашизма у земљи", рекао је Сорини.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

14.05.2014 10:56

Украјинце је запад наградио да раде ово што раде. Знају они добро ко је дао највише жртава за борбу против фашизма. Када се одцјепе ове области остатак ће Руси војно прегазити за 24 сата јер се ово зло треба сасјећи у корјену.

ОДГОВОРИТЕ