Sorin: Ukrajina uspostavlja fašizam

Najava Kijeva da će zabraniti rad Komunističkoj partiji Ukrajine jedan je od koraka u uspostavljanju fašizma u ovoj zemlji, izjavio je za RIA Novosti nadležni za međunarodne poslove Narodnog sekratarijata Komunističke partije Italije Fausto Sorini.

Svijet 14.05.2014 | 09:25
Sorin: Ukrajina uspostavlja fašizam

Sorini je prvi reagovao na najavu vršioca dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandra Turčinova, koji je juče apelovao na Ministarstvo pravde da proveri rad Komunističke partije Ukrajine i da joj, ako treba, i preko suda zabrani rad.

Turčinov smatra da je ta partija odgovarna za širenje separatizma.

"Ovo je još jedan pokušaj da se onemogući jedna od glavnih snaga koje se bore protiv fašizma i nacizma u Ukrajini. Pogledajte istoriju fašizma u Evropi, Nemačkoj, Italiji... Svuda je zabrana radova drugih stranaka, posebno komunističke, bila jedan od prvih koraka ka uspostavljanju fašizma u zemlji", rekao je Sorini.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

14.05.2014 10:56

Ukrajince je zapad nagradio da rade ovo što rade. Znaju oni dobro ko je dao najviše žrtava za borbu protiv fašizma. Kada se odcjepe ove oblasti ostatak će Rusi vojno pregaziti za 24 sata jer se ovo zlo treba sasjeći u korjenu.

ODGOVORITE