Бенфика и проклетство - шта је јаче?

Вечерас се у Торину игра финале Лиге Европе, где ће се за трофеј борити потугалска Бенфика и шпанска Севиља.

Фудбал 14.05.2014 | 08:59
Бенфика и проклетство - шта је јаче?

Португалци имају шансу да се искупе за прошлосезонски пораз и коначно прекину клетву која их прати од 1962. године када су освојили последњи европски трофеј.

С друге стране, Севиља се бори за трећи трофеј у такмичењу које је освајала два пута у низу, 2006. и 2007. године.

Бенфика се нада да ће УЕФА на дан меча ипак дозволити Лазару Марковићу да игра у финалу, иако је добио црвени картон у реваншу полуфинала против Јувентуса.

У тиму из Лисабона сигурно ће бити Миралем Сулејмани и Филип Ђуричић, док ће због повреде изостати Љубомир Фејса.

"Ми сада пишемо историју, а пред нама су још две титуле које можемо да освојимо ове сезоне. Хоћемо да их 'упишемо' у биографије", рекао је тренер Бенфике Жорж Жезус.

Бенфика је ове сезоне већ освојила титулу шампиона Португалије и национални Лига куп. Поред финала Лиге Европе, "орлове" очекује и финале португалског купа.

Ако се за Бенфику може рећи да је колико-толико очекиван њен пласман у финале, Севиља представља неку врсту изненађења у овогодишњој Лиги Европе.

Ипак, Андалужани су према приказаним играма апсолутно заслужено дошли до борбе за трофеј, којег су претходно освојили 2006. и 2007. године.

"Било је тешко вратити се у живот против Бетиса, па онда против Порта и на крају у дуелу са Валенсијом у последњем минуту. То показује да имамо сјајан тимских дух и да увек пружамо максимум. Такодје, знамо да можемо да напредујемо, али смо до сада направили сјајан посао", рекао је најбољи фудбалер Севиље Иван Ракитић.

Финале Лиге Европе измеду Бенфике и Севиље игра се у Торину на стадиону Јувентус Арена од 20.45 сати, а четврти судија на тој утакмици биће Србин Милорад Мажић.

Коментари / 0

Оставите коментар