Benfika i prokletstvo - šta je jače?

Večeras se u Torinu igra finale Lige Evrope, gde će se za trofej boriti potugalska Benfika i španska Sevilja.

Fudbal 14.05.2014 | 08:59
Benfika i prokletstvo - šta je jače?

Portugalci imaju šansu da se iskupe za prošlosezonski poraz i konačno prekinu kletvu koja ih prati od 1962. godine kada su osvojili poslednji evropski trofej.

S druge strane, Sevilja se bori za treći trofej u takmičenju koje je osvajala dva puta u nizu, 2006. i 2007. godine.

Benfika se nada da će UEFA na dan meča ipak dozvoliti Lazaru Markoviću da igra u finalu, iako je dobio crveni karton u revanšu polufinala protiv Juventusa.

U timu iz Lisabona sigurno će biti Miralem Sulejmani i Filip Đuričić, dok će zbog povrede izostati Ljubomir Fejsa.

"Mi sada pišemo istoriju, a pred nama su još dve titule koje možemo da osvojimo ove sezone. Hoćemo da ih 'upišemo' u biografije", rekao je trener Benfike Žorž Žezus.

Benfika je ove sezone već osvojila titulu šampiona Portugalije i nacionalni Liga kup. Pored finala Lige Evrope, "orlove" očekuje i finale portugalskog kupa.

Ako se za Benfiku može reći da je koliko-toliko očekivan njen plasman u finale, Sevilja predstavlja neku vrstu iznenađenja u ovogodišnjoj Ligi Evrope.

Ipak, Andalužani su prema prikazanim igrama apsolutno zasluženo došli do borbe za trofej, kojeg su prethodno osvojili 2006. i 2007. godine.

"Bilo je teško vratiti se u život protiv Betisa, pa onda protiv Porta i na kraju u duelu sa Valensijom u poslednjem minutu. To pokazuje da imamo sjajan timskih duh i da uvek pružamo maksimum. Takodje, znamo da možemo da napredujemo, ali smo do sada napravili sjajan posao", rekao je najbolji fudbaler Sevilje Ivan Rakitić.

Finale Lige Evrope izmedu Benfike i Sevilje igra se u Torinu na stadionu Juventus Arena od 20.45 sati, a četvrti sudija na toj utakmici biće Srbin Milorad Mažić.

Komentari / 0

Ostavite komentar