Стање на путевима: Снијег у романијској регији

Путеви у Републици Српској овог јутра су мокри и клизави, док у романијској регији у вишим предјелима пада снијег, због чега из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују опрезнију и спорију вожњу.

Република Српска 14.05.2014 | 08:45
Стање на путевима: Снијег у романијској регији

Дежурне екипе "Романијапутева" чисте и посипају коловоз на којем има расквашеног снијега.

У западним крајевима Републике Српске мјестимично је смањена видљивост у вишим предјелима, због магле или ниске облачности.

Од 5.45 чаосва због одрона за саобраћај је била затворена дионица магистралног пута Брод - Миљевина, у мјесту Кута, а од 6.30 часова у саобраћај је пуштена једна коловозна трака тако да се возила, пропуштају наизмјенично.

Због пуцања одводне цијеви на магистралном путу Милићи - Власеница, на самом улазу у Власеницу, саобраћај се одвија наизмјенично, једном коловозном траком.

Због минерских радова привремено ће бити обустављен саобраћај од 13.30 до 14.00 часова на дионици путног правца Добој - Тузла /Пољице-Гаврићи/, на локалитету према Станић Ријеци и на раскрсници прије тунела.

На локалитету Степен, на дионици магистралног пута Билећа - Гацко, због опасности од одрона саобраћај се одвија успорено једном коловозном траком, уз привремену саобраћајну сигнализацију.

На дионици магистралног пута Клашнице - Прњавор у мјесту Чардачани саобраћај се одвија једном саобраћајном траком због појаве клизишта у дужини од 100 метара.

Због оштећења коловоза једном траком наизмјенично саобраћа се на магистралном путу Брод - Оџак, у мјесту Велика Брусница, општина Брод, у дужини око 100 метара.

На магистралном путу Дрињача - Власеница у Кушлату оштећен је коловоз у дужини око 20 метара и саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, као и на регионалном путу Бањалука - Чађавица, на четвртом километру од Нуле према Колима, гдје је коловоз оштећен у дужини од око 50 метара.

Због радова на реконструкцији моста преко ријеке Драгочајке у Залужанима, до 27. јула на снази је потпуна обустава саобраћаја на регионалном путу Бањалука - Клашнице, дионица Дервиши - Клашнице. За вријеме обуставе саобраћај се преусмјерава на магистрални пут Бањалука - Клашнице.

На аутопуту Бањалука - Градишка, дионица Гламочани - Чатрња, вози се по мокром и клизавом коловозу.

Због извођења радова на систему наплате путарине на аутопуту у мјесту Јакуповци саобраћај се одвија једном коловозном траком. Из АМС моле возаче да на тој локацији возе опрезније и да поштују постављену саобраћајну сигнализацију.

Радови на реконструкцији коловоза изводе се на дионици магистралног пута Крепшић - Брчко - Бијељина и Каракај - Јарданска петља, због чега се саобраћај, на мјесту извођења радова одвија наизмјеничним пропуштањем возила, једном коловозном траком.

У току је извођење радова, у оквиру пројекта система водоснабдијевања, на дионици Српске Топлице - Карановац магистралног пута Бањалука - Јајце, због чега је сваким даном, осим недјеље, измијењен режим одвијања саобраћаја у времену од 7.00 до 19.00 часова.

Због изградње кружне раскрснице на подручју општине Теслић саобраћај се на дијелу магистралног пута и регионалног пута према Прњавору одвија уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на магистралном путу Вукосавље - граница Републике Српске/ФБиХ /Каруше/, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка до краја године биће измијењен режим саобраћаја.

Повремене обуставе саобраћаја на сваки пуни час трајаће по 15 минута, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 07.00 до 13.00 часова.

Због изградње аутопута измијењен је режим саобраћаја на дијелу регионалног пута у мјесту Вијака, општина Прњавор, а саобраћај је регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

Саобраћај на регионалном путу Братунац - Бјеловац, због радова одвија се успорено, наизмјенично једном траком.

Због одрона обустављен је саобраћај за све категорије возила на дионици регионалног пута Подградци - Мраковица, на дионици која од Градишке води према Козари.

Због активираних клизишта, једном траком, саобраћа се на дионицама регионалних путева Загон - Јасик и Укрина - Горња Вијака.

Деминирање терена изводи се на магистралном путу Брод - Оџак, на локалитету Шикаре, па од 8.00 до 16.00 часова долази до повремених получасовних обустава саобраћаја.

На дионици регионалног пута Горња Вијака - Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај свим возилима тежим од пет тона укупне масе и вишим од 3,5 метара. На путу Брод на Дрини - Шћепан Поље забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 12 тона.

Због изливања воде на коловоз у подвожњаку на улазу у Жепче у ФБиХ са магистралног пута, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативни правац.

На дионици Симин Хан - Калесија, у мјесту Бабајићи, због активираног клизишта, саобраћај се за путничка возила и аутобусе одвија наизмјенично једном траком. Теретна возила се преусмјеравају на алтернативни правац.

До краћих застоја током дана долази на дионицама гдје се изводе санациони радови и гдје је обавезно поштивање постављене сигнализације, укључујући путне правце Сарајево - Олово - Кладањ и Ливно - Босанско Грахово.

На граничном прелазу Каменско, због радова у Хрватској, не могу саобраћати теретна возила. За вријеме обуставе ова возила усмјеравају се на прелаз Горица - Вињани Доњи.

Коментари / 0

Оставите коментар