Stanje na putevima: Snijeg u romanijskoj regiji

Putevi u Republici Srpskoj ovog jutra su mokri i klizavi, dok u romanijskoj regiji u višim predjelima pada snijeg, zbog čega iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju oprezniju i sporiju vožnju.

Republika Srpska 14.05.2014 | 08:45
Stanje na putevima: Snijeg u romanijskoj regiji

Dežurne ekipe "Romanijaputeva" čiste i posipaju kolovoz na kojem ima raskvašenog snijega.

U zapadnim krajevima Republike Srpske mjestimično je smanjena vidljivost u višim predjelima, zbog magle ili niske oblačnosti.

Od 5.45 čaosva zbog odrona za saobraćaj je bila zatvorena dionica magistralnog puta Brod - Miljevina, u mjestu Kuta, a od 6.30 časova u saobraćaj je puštena jedna kolovozna traka tako da se vozila, propuštaju naizmjenično.

Zbog pucanja odvodne cijevi na magistralnom putu Milići - Vlasenica, na samom ulazu u Vlasenicu, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Zbog minerskih radova privremeno će biti obustavljen saobraćaj od 13.30 do 14.00 časova na dionici putnog pravca Doboj - Tuzla /Poljice-Gavrići/, na lokalitetu prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Na lokalitetu Stepen, na dionici magistralnog puta Bileća - Gacko, zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija usporeno jednom kolovoznom trakom, uz privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Klašnice - Prnjavor u mjestu Čardačani saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom zbog pojave klizišta u dužini od 100 metara.

Zbog oštećenja kolovoza jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu Brod - Odžak, u mjestu Velika Brusnica, opština Brod, u dužini oko 100 metara.

Na magistralnom putu Drinjača - Vlasenica u Kušlatu oštećen je kolovoz u dužini oko 20 metara i saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, kao i na regionalnom putu Banjaluka - Čađavica, na četvrtom kilometru od Nule prema Kolima, gdje je kolovoz oštećen u dužini od oko 50 metara.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima, do 27. jula na snazi je potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu Banjaluka - Klašnice, dionica Derviši - Klašnice. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na magistralni put Banjaluka - Klašnice.

Na autoputu Banjaluka - Gradiška, dionica Glamočani - Čatrnja, vozi se po mokrom i klizavom kolovozu.

Zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine na autoputu u mjestu Jakupovci saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Iz AMS mole vozače da na toj lokaciji voze opreznije i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Radovi na rekonstrukciji kolovoza izvode se na dionici magistralnog puta Krepšić - Brčko - Bijeljina i Karakaj - Jardanska petlja, zbog čega se saobraćaj, na mjestu izvođenja radova odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom.

U toku je izvođenje radova, u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja, na dionici Srpske Toplice - Karanovac magistralnog puta Banjaluka - Jajce, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na području opštine Teslić saobraćaj se na dijelu magistralnog puta i regionalnog puta prema Prnjavoru odvija uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja.

Povremene obustave saobraćaja na svaki puni čas trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 časova.

Zbog izgradnje autoputa izmijenjen je režim saobraćaja na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka, opština Prnjavor, a saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Saobraćaj na regionalnom putu Bratunac - Bjelovac, zbog radova odvija se usporeno, naizmjenično jednom trakom.

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica, na dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka.

Deminiranje terena izvodi se na magistralnom putu Brod - Odžak, na lokalitetu Šikare, pa od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka - Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metara. Na putu Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

Zbog izlivanja vode na kolovoz u podvožnjaku na ulazu u Žepče u FBiH sa magistralnog puta, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac.

Na dionici Simin Han - Kalesija, u mjestu Babajići, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se za putnička vozila i autobuse odvija naizmjenično jednom trakom. Teretna vozila se preusmjeravaju na alternativni pravac.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije, uključujući putne pravce Sarajevo - Olovo - Kladanj i Livno - Bosansko Grahovo.

Na graničnom prelazu Kamensko, zbog radova u Hrvatskoj, ne mogu saobraćati teretna vozila. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na prelaz Gorica - Vinjani Donji.

Komentari / 0

Ostavite komentar