Србин, лажни љекар, варао Американце

Дарко Јовановић (32) из Виндзора у САД признао је на суђењу да се лажно представљао као лекар и онда обмануо пацијенте да болују од тешких болести, како би на њиховим случајевима зарадио новац.

Свијет 13.05.2014 | 15:29
Србин, лажни љекар, варао Американце

Јовановић се представљао као лекар у болници "Хенри Форд" у Детроиту, па је пацијентима са мањим здравственим проблемима давао суморне дијагнозе, а деци с инвалидитетом обећавао чудесне опоравке, преноси "Виндзор стар".

У преварама које је чак и његов адвокат описао као "кукавичке", Јовановић је покушао да превари породицу болесне девојчице за 58.000 долара. Родитељима девојчице је рекао да она има лезије на мозгу, а своје речи је "потврдио" лажним снимцима с магнетне резонанце, који би требало да јој обезбеде ласерску операцију у Чикагу.

Родитељима је рекао да је операцију платио из свог џепа, а да они могу да му врате новац у року од пет година.

Свог личног тренера је убедио да је у прединфарктном стању и да ће јој обезбедити снимање магнетном резонанцом. Када му је она рекла да је управо планирала пут у Дизниленд са својом ћерком, он јој је рекао да би могла да умре већ у авиону. Она је ипак отишла на пут, али је све време бринула о свом стању.

 

КО ЈЕ ЗАИСТА ДАРКО ЈОВАНОВИЋ?

Једног мушкарца је преварио за 835 долара, јер му је наводно обезбедио рецепт за медицинску марихуану. Другог мушкарца је преварио за 6.500 долара, јер му је рекао да му је отац умро и да му за трошкове сахране треба новац.

Јовановић је успео и да човека с благом повредом меког ткива убеди да болује од леукемије. Када га је угледао на суђењу, Јовановић је морао да се окрене у страну, како би избегао контакт погледом са особом коју је тако сурово преварио.

Адвокат одбране Френк Ретар тражио је од суда "да утврди ко је заиста господин Јовановић". Изван суднице, Ретар је Јовановића описао једноставно као - "мистерију".

Ретар је новинарима рекао да Јовановић има мајку која живи у Лондону и да је она рекла да њен син има диплому из историје са Универзитета у Западном Онтарију, али да је то немогуће проверити.

Из изјава жртвава произлази да Јовановић течно говори бар три језика -енглески, арапски и српски, као и да је знање језика користио како би придобио поверење жртава.

Јовановићу је у затвору откако је ухапшен 10. фебруара.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

13.05.2014 14:22

И онда каземо како нас не воле!

ОДГОВОРИТЕ