Srbin, lažni ljekar, varao Amerikance

Darko Jovanović (32) iz Vindzora u SAD priznao je na suđenju da se lažno predstavljao kao lekar i onda obmanuo pacijente da boluju od teških bolesti, kako bi na njihovim slučajevima zaradio novac.

Svijet 13.05.2014 | 15:29
Srbin, lažni ljekar, varao Amerikance

Jovanović se predstavljao kao lekar u bolnici "Henri Ford" u Detroitu, pa je pacijentima sa manjim zdravstvenim problemima davao sumorne dijagnoze, a deci s invaliditetom obećavao čudesne oporavke, prenosi "Vindzor star".

U prevarama koje je čak i njegov advokat opisao kao "kukavičke", Jovanović je pokušao da prevari porodicu bolesne devojčice za 58.000 dolara. Roditeljima devojčice je rekao da ona ima lezije na mozgu, a svoje reči je "potvrdio" lažnim snimcima s magnetne rezonance, koji bi trebalo da joj obezbede lasersku operaciju u Čikagu.

Roditeljima je rekao da je operaciju platio iz svog džepa, a da oni mogu da mu vrate novac u roku od pet godina.

Svog ličnog trenera je ubedio da je u predinfarktnom stanju i da će joj obezbediti snimanje magnetnom rezonancom. Kada mu je ona rekla da je upravo planirala put u Diznilend sa svojom ćerkom, on joj je rekao da bi mogla da umre već u avionu. Ona je ipak otišla na put, ali je sve vreme brinula o svom stanju.

 

KO JE ZAISTA DARKO JOVANOVIĆ?

Jednog muškarca je prevario za 835 dolara, jer mu je navodno obezbedio recept za medicinsku marihuanu. Drugog muškarca je prevario za 6.500 dolara, jer mu je rekao da mu je otac umro i da mu za troškove sahrane treba novac.

Jovanović je uspeo i da čoveka s blagom povredom mekog tkiva ubedi da boluje od leukemije. Kada ga je ugledao na suđenju, Jovanović je morao da se okrene u stranu, kako bi izbegao kontakt pogledom sa osobom koju je tako surovo prevario.

Advokat odbrane Frenk Retar tražio je od suda "da utvrdi ko je zaista gospodin Jovanović". Izvan sudnice, Retar je Jovanovića opisao jednostavno kao - "misteriju".

Retar je novinarima rekao da Jovanović ima majku koja živi u Londonu i da je ona rekla da njen sin ima diplomu iz istorije sa Univerziteta u Zapadnom Ontariju, ali da je to nemoguće proveriti.

Iz izjava žrtvava proizlazi da Jovanović tečno govori bar tri jezika -engleski, arapski i srpski, kao i da je znanje jezika koristio kako bi pridobio poverenje žrtava.

Jovanoviću je u zatvoru otkako je uhapšen 10. februara.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

13.05.2014 16:22

I onda kazemo kako nas ne vole!

ODGOVORITE