Синдикат РиТЕ Угљевик демантује Додика

Синдикат Рудника и термоелектране Угљевик данас је демантовао изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додик да је због њих „смањена воља“ руског бизнисмена Рашида Сердарова да улаже у изградњу нове термоелектране у Угљевику.

Република Српска 14.05.2014 | 09:35
Синдикат РиТЕ Угљевик демантује Додика

„Збуњени смо најновијим изјавама највиших званичника Републике Српске. Немамо никакве везе са евентуалним промјенама расположења инвеститора Сердарова. Све ово што се у посљедње вријеме дешава, нама личи на проналажење ваљаног разлога да се изађе из цијеле приче о новој инвестицији“,рекао је данас Зоран Мићановић предсједник Синдикалне организације у РиТЕ „Угљевик“.

Предсједник Српске Милорад Додик рекао је јуче да је „значајно смањена воља руског бизнисмена Рашида Сердарова да инвестира на подручју Угљевика у изградњу нове термоелектране због неких побуна и покрета, синдикалних и других“.

„Заиста смо збуњени најновијим изјавама да је Синдикат РиТЕ допринио слабљењу воље Рашида Сердарова да гради и инвестира на подручју Угљевика. Од почетка смо јасно и гласно изјављивали да немамо ништа ни против нових инвестиција у Угљевику. Међутим, од почетка смо јасно и гласно истакли да се противимо начину подјеле рудног блага на начин како је то изведено“, каже Мићановић.

Подсјећамо, Влада РС је првог јула 2013. године донијела одлуку да компанији „Цомсар-Енергy Српска“, чији је већински власник руски привредник Рашид Сердаров, додијели концесију на експлоатацију угља на лежишту „Угљевик исток 2“.

Влада Републике Српске је тада саопштила да овом концесијом неће бити угрожен рад постојеће ТЕ „Угљевик“ у њеном продуженом вијеку до 2039. године.

Мићановић, који је једно вријеме обављао и функцију директора у РиТЕ „Угљевик“ и даље тврди да је предвиђена подјела рудног блага упитна и са техничког апекта.

„Од почетка смо говорили да се у причу о новој инвестицји не може ући без прецизних техничких подлога, што је подразумијевало бројне предрадње и детаљна испитивања потенцијалних нових налазишта угља у региону Угљевику, те проналажење најоптималнијих рјешења за његову експлоатацију“, каже Мићановић.

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Игy

13.05.2014 12:58

Код Баје нема предрадњи и детаљних испитивања. Његова једина калкулација је лицно богацење и луксузан зивот за његову породицу ,љубавницу и кумове. Бозе драги каква је аждаја нас запала. Њему би синдикат једино био добар кад би пао на кољена и рекао "НОСИ БАЈА СТО ТИ ЈЕ СРЦУ ДРАГО. Навикао је Баја само на послуснике и подгузне мухе ТАКО ДА ГА СВИ ДРУГИ НЕРВИРАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игy

13.05.2014 13:02

ЈА БАЈИ НЕ БИХ ДАО ДВИЈЕ ОВЦЕ ДА ЧУВА !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан 74

13.05.2014 13:29

Па наравно да ће рећи да је синдикат крив или неко други, неће сигурно рећи да је он крив. Сутра можемо очекивати да каже и да је народ крив што је овако тешка ситуација у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ецц.

13.05.2014 15:24

А засто се тај исти синдикат не позабави спекулацијама на берзи па су цијене акција тако биједне а луди народ даје у бесцјење. Акције ТЕ Гацко су најнизе од када су на берзи, и до 10x низе од неке реалне вриједности, синдикат цути, Влада и МУП се не баве криминалцима а они са 50 КМ обарају вриједност акција за 20%. А махнити народ продаје мисли да це га спасити 500-1000 КМ сто је узео не знајуци да је тако дао у руке криминалаца 10.000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петруци

13.05.2014 15:30

Xаxаxаxа. Каква испала. Нема висе ни тајкуна. Осетили да це бити процесуирано све сто су радили када се промјени власт после избора. И јатаци их остављају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вукоје

13.05.2014 17:21

Најлакше је пребацити кривицу на другог. Ако предјседник као челни човјке није спреман да преузме кривицу због лошег резултата и да први стане у ред ревизије онда није ни заслужио да буде предсједник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миланм

13.05.2014 18:21

Тако је Баја свали све на народ, на сиротињу

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

13.05.2014 18:46

Синдикат РиТЕ очито није под контролом Мишићке, иначе да јесте понашали би се онако како то предсједник жели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљевик

13.05.2014 19:16

Ето данас су примили нове раднике у кухињу -тачније 28 жена,без конкурса све су члан СНСД-а.код Баје! Амоја сестра питала за посао, одговор је био у којој си странци .Народ чути и гласа за Бају,е Ј...вас. Баја!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

13.05.2014 20:05

Није Проблем само у Додику,сто се тице инеститора,него и у народу,јер од оног полицајца на граници до портира свако хоце да превари иако нема никакве везе са послом који радите,зато Нико из иностранства неце да додје доле да инвестира

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владан

13.05.2014 20:17

Предјседник Републике Српске Милорад Додик народу прица бајке о разним инвестицијама и улагањима у дрзаву,а на крају од тога се ниста не оствари.Народу остаје само нада да це од октобра бити боље и да це нас водити одговорнији људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српско сарајево

13.05.2014 21:28

Не зна ни сам шта прича,види се да не зна ста му се дешава у кући коју он води ,ТО ГОВОРИ ДА ТРЕБА ДА ОДЕ ЈЕР ЈЕ ЛОШ ДОМАЋИН !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лектор

13.05.2014 23:04

Синдикат. Онај исти од лани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мареска

14.05.2014 15:29

Људи не добијају новац за свој рад.Варају их на сваком кораку.Ова влада је катастрофа.Само обмањују и лазу.

ОДГОВОРИТЕ