Sindikat RiTE Ugljevik demantuje Dodika

Sindikat Rudnika i termoelektrane Ugljevik danas je demantovao izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodik da je zbog njih „smanjena volja“ ruskog biznismena Rašida Serdarova da ulaže u izgradnju nove termoelektrane u Ugljeviku.

Republika Srpska 14.05.2014 | 09:35
Sindikat RiTE Ugljevik demantuje Dodika

„Zbunjeni smo najnovijim izjavama najviših zvaničnika Republike Srpske. Nemamo nikakve veze sa eventualnim promjenama raspoloženja investitora Serdarova. Sve ovo što se u posljednje vrijeme dešava, nama liči na pronalaženje valjanog razloga da se izađe iz cijele priče o novoj investiciji“,rekao je danas Zoran Mićanović predsjednik Sindikalne organizacije u RiTE „Ugljevik“.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik rekao je juče da je „značajno smanjena volja ruskog biznismena Rašida Serdarova da investira na području Ugljevika u izgradnju nove termoelektrane zbog nekih pobuna i pokreta, sindikalnih i drugih“.

„Zaista smo zbunjeni najnovijim izjavama da je Sindikat RiTE doprinio slabljenju volje Rašida Serdarova da gradi i investira na području Ugljevika. Od početka smo jasno i glasno izjavljivali da nemamo ništa ni protiv novih investicija u Ugljeviku. Međutim, od početka smo jasno i glasno istakli da se protivimo načinu podjele rudnog blaga na način kako je to izvedeno“, kaže Mićanović.

Podsjećamo, Vlada RS je prvog jula 2013. godine donijela odluku da kompaniji „Comsar-Energy Srpska“, čiji je većinski vlasnik ruski privrednik Rašid Serdarov, dodijeli koncesiju na eksploataciju uglja na ležištu „Ugljevik istok 2“.

Vlada Republike Srpske je tada saopštila da ovom koncesijom neće biti ugrožen rad postojeće TE „Ugljevik“ u njenom produženom vijeku do 2039. godine.

Mićanović, koji je jedno vrijeme obavljao i funkciju direktora u RiTE „Ugljevik“ i dalje tvrdi da je predviđena podjela rudnog blaga upitna i sa tehničkog apekta.

„Od početka smo govorili da se u priču o novoj investicji ne može ući bez preciznih tehničkih podloga, što je podrazumijevalo brojne predradnje i detaljna ispitivanja potencijalnih novih nalazišta uglja u regionu Ugljeviku, te pronalaženje najoptimalnijih rješenja za njegovu eksploataciju“, kaže Mićanović.

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Igy

13.05.2014 12:58

Kod Baje nema predradnji i detaljnih ispitivanja. Njegova jedina kalkulacija je licno bogacenje i luksuzan zivot za njegovu porodicu ,ljubavnicu i kumove. Boze dragi kakva je aždaja nas zapala. Njemu bi sindikat jedino bio dobar kad bi pao na koljena i rekao "NOSI BAJA STO TI JE SRCU DRAGO. Navikao je Baja samo na poslusnike i podguzne muhe TAKO DA GA SVI DRUGI NERVIRAJU.

ODGOVORITE
Name

Igy

13.05.2014 13:02

JA BAJI NE BIH DAO DVIJE OVCE DA ČUVA !!!!!

ODGOVORITE
Name

Goran 74

13.05.2014 13:29

Pa naravno da će reći da je sindikat kriv ili neko drugi, neće sigurno reći da je on kriv. Sutra možemo očekivati da kaže i da je narod kriv što je ovako teška situacija u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

ecc.

13.05.2014 15:24

A zasto se taj isti sindikat ne pozabavi spekulacijama na berzi pa su cijene akcija tako bijedne a ludi narod daje u bescjenje. Akcije TE Gacko su najnize od kada su na berzi, i do 10x nize od neke realne vrijednosti, sindikat cuti, Vlada i MUP se ne bave kriminalcima a oni sa 50 KM obaraju vrijednost akcija za 20%. A mahniti narod prodaje misli da ce ga spasiti 500-1000 KM sto je uzeo ne znajuci da je tako dao u ruke kriminalaca 10.000 KM.

ODGOVORITE
Name

petruci

13.05.2014 15:30

Xaxaxaxa. Kakva ispala. Nema vise ni tajkuna. Osetili da ce biti procesuirano sve sto su radili kada se promjeni vlast posle izbora. I jataci ih ostavljaju.

ODGOVORITE
Name

вукоје

13.05.2014 17:21

Најлакше је пребацити кривицу на другог. Ако предјседник као челни човјке није спреман да преузме кривицу због лошег резултата и да први стане у ред ревизије онда није ни заслужио да буде предсједник.

ODGOVORITE
Name

milanm

13.05.2014 18:21

Tako je Baja svali sve na narod, na sirotinju

ODGOVORITE
Name

mila

13.05.2014 18:46

Sindikat RiTE očito nije pod kontrolom Mišićke, inače da jeste ponašali bi se onako kako to predsjednik želi.

ODGOVORITE
Name

Ugljevik

13.05.2014 19:16

Eto danas su primili nove radnike u kuhinju -tačnije 28 žena,bez konkursa sve su član SNSD-a.kod Baje! Amoja sestra pitala za posao, odgovor je bio u kojoj si stranci .Narod čuti i glasa za Baju,e J...vas. Baja!!!

ODGOVORITE
Name

zoran

13.05.2014 20:05

Nije Problem samo u Dodiku,sto se tice inestitora,nego i u narodu,jer od onog policajca na granici do portira svako hoce da prevari iako nema nikakve veze sa poslom koji radite,zato Niko iz inostranstva nece da dodje dole da investira

ODGOVORITE
Name

Vladan

13.05.2014 20:17

Predjsednik Republike Srpske Milorad Dodik narodu prica bajke o raznim investicijama i ulaganjima u drzavu,a na kraju od toga se nista ne ostvari.Narodu ostaje samo nada da ce od oktobra biti bolje i da ce nas voditi odgovorniji ljudi.

ODGOVORITE
Name

srpsko sarajevo

13.05.2014 21:28

Ne zna ni sam šta priča,vidi se da ne zna sta mu se dešava u kući koju on vodi ,TO GOVORI DA TREBA DA ODE JER JE LOŠ DOMAĆIN !!!

ODGOVORITE
Name

lektor

13.05.2014 23:04

Sindikat. Onaj isti od lani.

ODGOVORITE
Name

mareska

14.05.2014 15:29

Ljudi ne dobijaju novac za svoj rad.Varaju ih na svakom koraku.Ova vlada je katastrofa.Samo obmanjuju i lazu.

ODGOVORITE