ЦЦИ тражи већу фискалну одговорност

Нови закон о фискалној одговорности би требало да буде велики искорак напријед, посебно ако буду усвојени амандмани које су Центри цивилних иницијатива кандидовали Министарству финансија Републике Српске на усвајање, кажу у тој организацији.

Република Српска 13.05.2014 | 19:46
ЦЦИ тражи већу фискалну одговорност

Неколико је важних ствари у законодавном оквиру, а међу најважнијима су принципи, кажу у Центрима цивилних иницијатива. У те принципе треба додати транспарентност и партиципативност, односно да се осигурају редовни буџетски поступци те да се никада више не дешава да се закони доносе по хитном или скраћеном поступку, истиче Адис Араповић.

Главна служба за ревизију, у склопу својих редовних активности, спроводи финансијске ревизије и ревизије учинка, покушавајући да дају препоруке, каже Душко Шњегота. Ово је покушај стварања институционалног оквира да се држи под контролом нешто што се зове задуживање, сматра Слободан Поповић.

Код обичних људи се покушава створити утисак да се никакве драматичне ствари не дешавају, а у ствари се дешавају катастрофалне ствари, јер се дижу огромне паре које се не улажу ни у шта, него служе само за покривање претходних задужења, сматрају критичари постојећег фискалног система.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар