Кончита "одлучује" - случајност или не

Последњи пут кад је Аустрија имала најбољу песму у Европи Атлетико је био шампион Шпаније, Реал је покорио Стари континент, а Енглеска је узела пехар за најбољу репрезентацију на планети.

Фудбал 13.05.2014 | 12:41
Кончита "одлучује" - случајност или не

Скандал или слободно испољавање своје личности? Оставимо другима да дискутују о овогодишњој Евровизији у којој је победу однео аустријски трансвестит Томас Нојвирт, сада познат под мелодичнијим именом Кончита Вурст. Нас интересује спорт, а пошто је он пун симболике можда и Евросонг може да нам открије нешто више?

Наиме, победа Кончите (или Томаса, како год) први је тријумф Аустрије на том музичком такмичењу још од 1966. године, а ако се мало вратимо у прошлост видећемо да је то време имало доста сличности са овим данашњим.

Рецимо, тада је Атлетико Мадрид био првак Шпаније, а успе ли да одоли Барселони на Камп Ноу у последњем колу биће и ове године. Првак Европе је, са друге стране, давне 1966. био Реал, који 24. маја баш против Атлетика игра финале Лиге шампиона што значи да би и ту ситуација могла да се поклопи.

У Енглеској се надају да ће се историја поновити и на репрезентативном нивоу пошто је те 1966. године Горди Албион освојио једину титулу првака света. Чини нам се, ипак, да ове године ни пророчанство жене са брадом не може да помогне чети Роја Хоџсона да се домогне пехара на Мундијалу.

Остављамо могућност, врло малу, да грешимо. У том случају Енглези би у свлачионици могли да запевају Кончитин хит "Рисе лике а Пхоениx".

Коментари / 0

Оставите коментар